Kültür Sanat Heykel Bienali başladı!

Heykel Bienali başladı!

05.08.2008 - 11:19 | Son Güncellenme:

1. Uluslararası Heykel Bienali, üniversitenin Maltepe’deki merkez yerleşkesinde başladı.

Heykel Bienali başladı

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkortistan, Tataristan ve Kırım’dan heykeltıraşların katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen, dünya halkları arasındaki diyalog eksikliğinin, kültür ve sanat yoluyla aşılabileceğini belirterek, "Bu gayret içinde, tarih ve kültür bilincimizi koruyarak yapılacak her çalışma, amaca hizmet etmede önemli adımlardır" dedi.

Haberin Devamı

Bienalle Türk dünyası heykel sanatçılarının biraraya getirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Köymen, "Heykeltıraşların 1 ay süreyle aynı ortamda kültür ve sanat atmosferini yaşamaları, kültür mirasına yönelik üretim yapmaları ve heykel sanatına ilişkin pratik ve bilimsel birikimi paylaşmaları amaçlanmaktadır" diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Müdür Yardımcısı Fırat Purtaş ta TÜRKSOY’un, kuruluş amacına uygun olarak 1992 yılından bu yana Türk dünyası içinde bulunan toplulukların aralarındaki diyalog için çaba harcadıklarını vurgulayarak, "Türk dünyası halklarının ulusal tarihleri, anadilleri, edebiyatları, kültür ve sanatları, gelenek ve göreneklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak görevimizdir" dedi.

Haberin Devamı

Etkinlik kapsamında, heykeltıraşların "barış ve hoşgörü" temasına sahip eserlerini yerleşke içinde ayrılan bir alanda yarından itibaren yapmaya başlayacakları, eserlerin sanatseverlerce ücretsiz izlenebileceği bildirildi.