Kültür Sanat Hindi Zahra, 20-21 Nisan'da Babylon'da

Hindi Zahra, 20-21 Nisan'da Babylon'da

20.04.2015 - 16:34 | Son Güncellenme:

Hindi Zahra, 20 ve 21 Nisan’da iki gün üst üste Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon sahnesine konuk oluyor.

Hindi Zahra, 20-21 Nisanda Babylonda

Caz ve dünya müziğini benzersiz bir şekilde bir araya getiren genç ve yetenekli seslerinden Hindi Zahra, 20 ve 21 Nisan’da iki gün üst üste Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon sahnesine konuk oluyor. Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde verdiği konserlerle geniş bir hayran kitlesine sahip yarı Fransız yarı Faslı sanatçı Hindi Zahra, prodüksiyonunu ve aranjmanını tamamen kendisi yaptığı albümü “Handmade”i dünyanın en ünlü caz plak şirketi Blue Note’tan çıkardı.

Haberin Devamı

Sanatçı, albümün çıkışının ardından müzik çevrelerinde adı sıkça anılmaya başlayan isimlerden birisi oldu. Sesi ve besteleriyle Patti Smith, Billie Holiday, Norah Jones, Manu Chao ve Portishead’den Beth Gibbons’a benzetilen Hindi Zahra, dünya müziğinin en vurgulu şarkıcı, besteci ve söz yazarlarından sayılıyor.

“Beautiful Tango”, “Imik Si Mik” gibi şarkılarıyla kendine has üslubunu, caz ve Fas kökenlerinden gelen enstrümanlarla zenginleştiren Hindi Zahra, yeni albümü “Homeland”in çıkışının ardından dinleyicilerine keyifli bir gece yaşatmak için Babylon’a geliyor.