Kültür Sanat Hollywood yıldızları ziyaretinize geldi

Hollywood yıldızları ziyaretinize geldi

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li fotoğrafçı Stephen Wayda, Hollywood yıldızlarını yakınımıza getirdi. Wayda’nın çektiği 50’den fazla ünlünün fotoğrafının yer aldığı “Hollywood Starları İstanbul”da adlı sergi ilk kez İstanbullularla buluşuyor.

Hollywood yıldızları ziyaretinize geldi

1800’lü yıllardan bu yana insanoğlu pek çok ânı bir fotoğraf karesine hapsedip geçmişi günümüze taşımayı başararak ölümsüz anılar yarattı. Stephen Wayda, hepimizin beyaz perde ve ekranların ışıltılı dünyasından görmeye alışkın olduğumuz dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarını, sanat camiasının gözde simalarını, mankenleri, gösteri dünyasının seçkin yüzlerini fotoğraf karesine sığdırdığı geniş bir arşive sahip. Ünlülerin yaşamlarının sıradan kesitlerine yer vererek onların gündelik rutinlerini hayranlarına sunan Wayda, yıllarca fotoğrafladığı sanatçıları şimdi Ataşehir/ İçerenköy’de yer alan Pickhobi’de İstanbullularla buluşturuyor. Yapay ve doğal ışıkları bir araya getirdiği başarılı çekim tekniklerini fotoğraflarında kullanarak sıra dışı kompozisyonlar yaratan Wayda’nın “Hollywood Starları İstanbul’da’’ sergisinde 50’den fazla ünlü ismin portresi yer alıyor. Jack Nicholson kapıdan size gülümserken, Demi Moore gençlik fotoğrafıyla anılarınızda bir yolculuğa davet ediyor. Claudia Schiffer ile podyuma çıkıyorsunuz, Arnold Schwarzenegger’la “Terminatör”lü günlerle bugünün teknolojisi arasında bir zaman yolculuğunda buluyorsunuz kendinizi. Danny DeVito’nun muzip hâli gülümsemenize yol açıyor ve Linda Evangelista’nın selamına karşılık verip kendizi Hollywood sokaklarında hissedeceğiniz bir tura başlıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Hollywood yıldızları ziyaretinize geldi

Sharon Stone’dan James Wood’a

Serginin hikâyesine gelince; bu buluşmanın geçmişi ABD’nin Los Angeles şehrinin derinliklerine kadar uzanıyor. Sanat ve dekorasyonu aynı mêkanda bir araya getirmek ve yeni bir soluk yaratmak amacıyla Pickhobi’yi kuran Ömer Tutmaz, Los Angeles’ta dostluk kurduğu Wayda’ya galeriden bahsettiği vakit “Hollywood Yıldızları İstanbul’da” sergisinin temelleri atılmış oluyor. Mekânın yapısını oldukça beğenen Wayda ile Tutmaz sergi için uzun çalışmalar yapmışlar. Ve emeklerinin karşılığını almışlar. Sergi açıldığı günden bu yana sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yaratıcı yönünü ön plana çıkarıp insanların hafızasında yer tutan ikonik fotoğraflarıyla tanınan sanatçının sergisinde Jack Nicholson’dan Claudia Schiffer’a, Arnold Schwarzenegger’den Sharon Stone’a, Danny DeVito’dan Demi Moore’a, Kim Kardashian’dan James Woods’a, Pamela Anderson’dan Denzel Washington’a kadar pek çok ünlü ismin fotoğrafları yer alıyor. 

Haberin Devamı

Pickhobi’nin sergi için hazırladığı açıklamada Wayda ve eserlerini ağırlamaktan mutluluk duyulduğu belirtilerek “Stephen Wayda’nın arşivinden özel bir seçki yaparak herkes tarafından bilinen önemli isimlerin etkileyici ve bir o kadar da içten portrelerini sergilemek oldukça gurur verici bir durum. Pickhobi bünyesinde çalışan herkes serginin gerçekleşme kararı alındıktan sonra oldukça heyecanlıydı ve bu heyecanı işlerine katarak hazırlıklarını tamamladılar” sözlerine yer veriliyor. Yıldızların İstanbul’u ziyareti 25 Aralık’a kadar sürecek. Bir Hollywood kaçamağı yapmak isterseniz bu sergiyi ziyaret edin.