Kültür Sanat İlk eşcinsel Kaptan Amerika’yı duyurdular

İlk eşcinsel Kaptan Amerika’yı duyurdular

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Marvel Comics, Kaptan Amerika’nın 80’inci yıldönümünü yeni bir dizi olan “The United States of Captain America”nın lansmanıyla kutluyor.

İlk eşcinsel Kaptan Amerika’yı duyurdular

The Guardian’da yer alan habere göre şirket, bu yılın haziran ayında yayınlanacak dizide yeni Kaptan Amerika’nın Aaron Fischer isminde eşcinsel bir genç olduğunu duyurdu. Böylelikle Fischer, Kaptan Amerika görevini üstlenen ilk LGBTİ+ birey olacak. Dizinin yazarı Josh Trujillo, Fischer’ın ‘her kesiminden’ insana yardım edeceğini ve ilhamını kuir topluluklarının kahramanlarından aldığını belirtti.

Trujillo, “O ezilenleri ve unutulanları temsil ediyor. Umarım ilk hikayesi okuyucular arasında yankı uyandırır ve gelecek nesil kahramanlara da ilham verir” dedi.
Sanatçı Jan Bazaldua ise yeni Kaptan Amerika’yı yaratmaktan gerçekten keyif aldığını belirterek “Bir transseksüel birey olarak toplumda neredeyse görünmez olanlara yardım etmek için kötülüğe karşı savaşan gay bir kişiyi insanlara ulaştırabildiğim için mutluyum. Kaptan Amerika süper güçlü varlıklara karşı savaşıp dünyayı kurtarır, ancak Aaron, her gün karşılaştıkları sorunlarla sokakta tek başına yürüyenlere yardım eder” dedi. l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ