Kültür Sanat Iyeoka Babylon Asmalımescit Sahnesi'nde

Iyeoka Babylon Asmalımescit Sahnesi'nde

13.05.2015 - 10:50 | Son Güncellenme:

Babylon’da sahneyi soul ve rhtyhm’n blues’a getirdiği yenilikçi pop yaklaşımıyla dikkat çeken Iyeoka devralıyor.

Iyeoka Babylon Asmalımescit Sahnesinde

Bu Cumartesi akşamı (16 Mayıs 2015) ahalisine Asmalımescit’te mekanın kapılarını son kez açacak Babylon’da sahneyi soul ve rhtyhm’n blues’a getirdiği yenilikçi pop yaklaşımıyla dikkat çeken Iyeoka devralıyor. Benzeri zor bulunur ses rengi, vurgulu sözleriyle dinleyenin içine işleyen şiirlerini buluşturduğu parçalarıyla Iyeoka, Babylon sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda bir eğitmen, şair, aktivist ve TED Global üyesi Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka, müziğe olan tutkusunu kariyere dönüştürerek “The Rock By Funk Tribe”ı kurdu. O güne kadar yazdığı şiirleri caz, soul ve blues’la buluşunca ortaya eşi benzeri zor bulunur besteler çıktı. Müzik dünyasında kendine haklı bir yer edinen Nijeryalı sanatçı bugüne kadar yayınladığı üç albümüyle başarı basamaklarını emin adımlarla tırmandı. 2011 yılında R&B şarkı kategorisinde “Bağımsız Müzik Ödülleri”ne aday gösterilen Iyeoka, Femi Kuti, Zap Mama ve Soulive gibi önemli müzisyenleriyle beraber aynı sahnede performans sergiledi.

Tam 15 senedir şehrin müzik ve eğlence hayatına yön veren Babylon, yeni sezonda Babylon Bomonti’de, keşfetmeyi seven ve yeniliklere açık ahalisini yeni kurgusuyla haftanın her günü tüm gün boyunca vakit geçirilebilecek, özgün bir programla karşılayacak.