Kültür Sanat Kaybettiklerimiz için son bir ağıt

Kaybettiklerimiz için son bir ağıt

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Can Baydar bu kez birini kaybedenler için mikrofonu eline alıyor… Baydar, yeni şarkısı “Mezarımın Yeri Güzeldir” ile yeri dolmayacak olanların arkasından son bir ağıt yakıyor.

Kaybettiklerimiz için son bir ağıt

Melisa Vardal-  2000’li yıllarda kurulan ve “Ben Öldüm”, “Gamsız”, “Kalbe Kördüğüm”, “Bana Bir Şarkı Söyle”, “Yarım”, “Aşık Mıyız?” gibi parçalarla pek çok insanın beğenisini kazanan Gece grubundan sesine aşina olduğumuz Can Baydar yeni teklisiyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Son yıllarda müzik kariyerine tek başına devam eden Baydar, “Her anından inanılmaz keyif aldığım harika bir yolculuktu. 20’li yaşlarımı en yakın arkadaşlarımla müzik yaparak geçirmek, albümler yayınlamak tarifi çok zor çok güzel duygular. Dört albüm, yüzlerce konser… İyi ki yapmışız! Gece, çok her zaman yeni ve her zaman çok özel” sözleriyle grubundan sevgiyle bahsediyor.

Haberin Devamı

Böyle güzel bir başlangıcın ardından müzik kariyerine emin adımlarla devam eden genç müzisyen, 2019 yılında “Ömür Dedikleri” adlı parçasıyla solo kariyerine yöneldi. Vokalde Fatma Turgut’un davulda ise Cem Aksel’in eşlik ettiği parçası ile müzik otoritelerinin dikkatini üzerine çeken Baydar daha sonra iki yıl boyunca emek verdiği “Ateş”, “Yine”, “Kanarya”, “Dünya” gibi sevilen parçalarından oluşan ilk solo albümü “Umudun Arka Yüzü”nü yayınladı. Müziğine hayatından içinden sızanları gizleyen müzisyen son dönemlerde yaşadığımız çağın hissettirdiği yalnızlık duygusuna kafa yorduğunu söylüyor. Bu düşünsel süreçte yeni şarkılar kaydettiğini söyleyen Baydar’ın müziğini dünyanın geçirdiği badireler besliyor. Baydar en önemli projesinin sevdikleriyle bir araya gelerek bolca konser vermek olduğunu söylese de dinleyicilerini heyecanlandıracak yeni sürprizlerinin olduğundan bahsetmeyi ihmal etmiyor. 

Haberin Devamı

Kaybettiklerimiz için son bir ağıt

Gece’nin solisti Can Baydar artık yoluna tek başına devam ediyor.

Bir matem havası

Birini kaybetmenin yarattığı derin hüznünü kalbimizde hissettiren “Mezarımın Yeri Güzeldir”, Baydar’ın yakın arkadaşlarının ailelerinde yaşadıkları kayıpların izini taşıyor. Bu durumdan derinden etkilendiğini söyleyen Baydar, “’Mezarımın Yeri Güzeldir’ bir insanın eksikliğini hissetmek ve yerine bir şey koyamayacak olmakla ilgili. Sanırım aşkı “mezar” teması üzerinden anlatma fikri bilinçaltımdan çıktı geldi bu dönemin sonunda” diyor. Bu şarkı vadettiği gibi sonsuz sevginin köklerine akustik bir yolculuğa davet ediyor; bunu yaparken dinleyenlerin gözlerinden süzülen yaşlar kaybettikleri sevdiklerini ardından akıp gidiyor. Bu nahif sesle buluşan “Mezarımın Yeri Güzeldir”, bir ağıtın en güzel hâli belki de, evet; kaybettiklerimizin yeri bizde gizli ve evet; artık sevdamızın kökü bu dünyada değil... Kaybettiklerimizin yerinin dolmayacağına yakılan bu ağıtın yaralarına sarmaya çalışanlara merhem olması dileği ile...