Kültür Sanat Leonardo DiCaprio artık bir ağaç

Leonardo DiCaprio artık bir ağaç

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Leonardo DiCaprio oyunculuğa çocuk yaşta başlasa ve hatta Akademi adaylığı kazansa da tüm dünya onu "Titanik”te buzulların içinde yitirdiğimiz yakışıklı Jack Dawson olarak tanıdı.

Leonardo DiCaprio artık bir ağaç

Seyhan Akıncı - İtiraf etmek gerekirse duvarlara poster asmanın “boomerca” bulunmadığı yıllarda pek çoğumuzun duvarlarını süsledi. Kırtasiyelere yeni kartpostalı gelmiş mi diye de az koşturmadık… Ama o öylesine bir kariyer inşa etti ki bebek yüzlü Leo, artık hepimiz için bir parça nostaljik kalıyor. Üstelik Leo, böylesine özel bir kariyeri inşa ederken dünyayı kurtarmaktan da geri durmadı. En yeni filtreleri ve emojileri ilk önce ünlülerin Instagram’larında görebileceğiniz yerde onun sayfasında karşınıza iklim krizine karşı hareket çağrısından Amazon Ormanları’nın korunmasına kadar doğa başrolde.

Haberin Devamı

Çok uzun bir süredir sadece oyuncu ve yapımcı değil aynı zamanda aktivist yanıyla da ön planda Leonardo DiCaprio. Oscarlı oyuncu 2020’de Kamerun’da bulunan Ebo Ormanı ile ilgili #SaveEboForest sloganıyla bir video paylaşmış ve burada yapılması planlanan kerestecilik planlarına karşı ormanın korunması çağrısında bulunmuştu. Leo’nun bu çağrısının da etkisiyle Orta Afrika’da bulunan yağmur ormanı ve doğal floraya zarar verecek kerestecilik faaliyetleri iptal edilmişti. Londra’da bulunan Kraliyet ailesine ait Kew Bahçeleri’nde görevli bilim insanları, bu başarıda Leonardo DiCaprio’nun etkisinden dolayı sanatçıyı onurlandırmak adına yeni keşfedilen bir ağaç türüne onun adını verdi. Parlak sarı yapraklarıyla dikkat çeken ağacın adı “Uvariopsis dicaprio” oldu. Oscarlı oyuncunun kendi adını taşıyan vakfı Leonardo DiCaprio Foundation da yıllardır tehdit altındaki ekosistemleri kurtarma amacı güdüyor. Doğanın korunması için bugüne kadar 100 milyon dolardan fazla yardımda bulunan vakıf pek çok ödüle de layık görüldü. Leonardo DiCaprio son olarak “Don’t Look Up”ta dünyaya çarpmakta olan bir kuyruklu yıldıza karşı haykırışıyla bir anlamda hepimizi uyanışa davet ediyor.