Kültür Sanat Meltem Bollywood'a jüri oldu

Meltem Bollywood'a jüri oldu

29.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meltem Cumbul, 38. Hindistan Uluslararası Film Festivali’nde, ünlü yönetmenlerle birlikte 14 filmin değerlendirmesini yapacak

Meltem Bollywooda jüri oldu
Yıllardır verdiği bütün röportajlarda Hollywood’a açılma düşünü anlatan, bir süre de bu amaçla ABD’de yaşayan Meltem Cumbul, Hollywood’a gidemedi ama Bollywood’a açıldı. Cumbul, bu yıl 38’incisi düzenlenen Hindistan Uluslararası Film Festivali’ne jüri üyesi olarak davet edildi. Geçtiğimiz günlerde Hindistan’a giden Cumbul dünya sinema sektörünün en önemli festivallerden biri olan Hindistan Uluslararası Film Festivali’nde ülkemizi temsil ediyor. Hindistan’ın Goa kentinde 23 Kasım’da başlayan festivale Fransa, Kanada, İtalya, Macaristan, Rusya, Çin, Brezilya, Küba gibi ülkelerden filmler yarışıyor.

Dünya devleriyle bir arada

14 film arasından değerlendirme yapacak olan jüride Cumbul ile birlikte ülkemizde şu anda gösterime giren ''Elizabeth Altın Çağ'' filminin yönetmeni Shekar Kapur, Cannes, Locarno ve İstanbul Film Festivali’nde birçok filmiyle en iyi film ödüllerini alan Hintli yönetmen Shaji N. Karun, Macaristan’ın en iyi yönetmenlerinden kabul edilen Marta Meszaros, Yeni Zelandalı bol ödüllü yönetmen Robert Sarkies ve Arjantinli ünlü yönetmen Pablo Cesar da jürü üyesi olarak görev alıyor. Hindistan’ın Goa kentinde 10 gün sürecek olan festivalde Cumbul’un Şener Şen ve Timuçin Esen’le birlikte başrol oynadığı ''Gönül Yarası'' filmi de gösterimde olacak.
Cumbul, ''Hindistan Uluslararası Film Festivali dünya sineması için büyük önem taşıyor. Beni de böyle bir festivalde jüri üyesi olarak seçmeleri çok onur verici. Dünya sinemasının önemli yönetmen ve oyuncuları ile birlikte 14 film arasından bir değerlendirme yapacağız. Türkiye adına orada jüri üyesi olarak görev almak beni çok heyecanlandırıyor'' dedi.