Kültür Sanat Miro sergisi sahte olduğu şüphesiyle kapatıldı

Miro sergisi sahte olduğu şüphesiyle kapatıldı

20.12.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

Tophane'i Amire'de açılan büyük İspanyol ressam Miro sergisi, Miro Vakfı'nda gelen sahte şüphesi uyarısı üzerine kapatıldı. Miro Vakfı Başkanı İstanbul'a geliyor.

Miro sergisi sahte olduğu şüphesiyle kapatıldı

Merkezi Barcelona’da bulunan Miro Vakfı, 20 Kasım’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire binasında açılan ‘Miro İstanbul’da sergisinde yer alan bazı eserlerin sahte imzalı olabileceği şüphesi nedeniyle acilen kapatılmasını istedi. Durumu bir mektupla MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ve sergiyi düzenleyen KÜLT Organizasyon’a ileten Miro Vakfı Direktörü Rosa Maria Malet, eserler kendileri tarafından kontrol edilene kadar serginin kapalı tutulması gerektiğini vurguladı. KÜLT Organizasyon da bu gelişme üzerine 20 Aralık itibariyle sergiyi kapattıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Miro Vakfı’ndan ulaştığımız bir yetkili, Miro’nun mirasçılarının kendilerine ulaşıp sergideki bazı resimlerin gerçekliğinden şüphelerini belirttiklerini söyledi. Yetkili, söz konusu eserlerin gerçek olup olmadığını tespit etmek üzere vakıf direktörü Rosa Maria Palet’in sergiyi incelemek üzere gelecek pazartesi günü İstanbul’a geleceğini duyurdu.

KÜLT’ten yapılan açıklamada ise “Miro Vakfı’ndan 18 Aralık’ta tarafımıza bir elektronik posta gelmiştir. Bu elektronik postada sergideki bazı eserlerin orijinalliğine ilişkin tartışma bulunmaktadır. Koleksiyonun sahibi ARETE Sanat Galerisi eserlerin orijinal olduğunu belgeleriyle belirtip taahhüt etmesine rağmen Miro Vakfı’yla ARETE Sanat Galerisi arasındaki bu anlaşmazlık giderilinceye kadar Joan Miro sergisini 20 Aralık 2013 itibariyle kapatma kararı almış bulunmaktayız.”

Haberin Devamı

Büyük İspanyol ressam Joan Miro, Mourlot ve Maeght koleksiyonlarında yer alan altmış eserin yer aldığı ‘Miro İstanbul’da’ sergisi 19 Ocak’a kadar sürecekti.