Kültür Sanat ‘Nezaketiniz için minnettarım’

‘Nezaketiniz için minnettarım’

05.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü müzisyen Buika, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Müzikleri Festival'inde bugün sahne alıyor. Buika “Bu harika ülkeye saygı ve sevgi dolu sözlerim var, sıcaklığınız ve nezaketiniz için minnettarım. Bunca yıldan sonra bir Türk ailem olduğunu hissediyorum” diyor.

‘Nezaketiniz için minnettarım’

MELİSA VARDAL - İspanyol şarkıcı ve besteci Buika, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde üçüncü kez düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Türkiye’deki hayranlarıyla buluşuyor. Flamenko ile cazı harmanlamasıyla tanınan başarılı sanatçı bu akşam Uluslararası Halk Müzikleri Festival'inin bir parçası olarak AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda olacak. Türkleri ailesi gibi gördüğünü söyleyen Buika müziğe duyduğu derin tutkuyu ve ülkemize dair hislerini Milliyet’e anlattı.

Haberin Devamı

- Türkiye’de “Aşkın ve tutkunun” sesi olarak biliniyorsunuz; bu tutku ilk nasıl alevlendi?

Gerçek şu ki müzik benim kaderimdi, onu aramadım, aslında şarkı söyleyebileceğimi bile bilmiyordum. Ama tüm engelleri aşmam gerektiğini hissettim ve aştım. Bugün geldiğim nokta hayallerimin gerçek olması gibi, sanki bir rüyayı yaşıyorum. Bir gün bana şarkı söyleme fırsatı verdiler ve ben de bu fırsatı kullandım. Halkımın önünde şarkı söyledim ve beni sonsuza kadar kucakladılar.

- Bize bu tutkuyu biraz daha detaylandırabilir misiniz? Bu akşam AKM’de genç dinleyicileriniz de yer alacak ve ilhamınızı nereden aldığınızı merak edeceklerdir...

Müzik benim için üst düzey bir tutku. İlhamım hayatın bizzat kendisinden geliyor. Ruhumun duyduğu bir ihtiyaç bu. Zihnimin duygu değişimlerimi dışa vurma ihtiyacı, aynı zamanda benim algıladığım dünyanın duyusal çevirisi… Gerçekten bunların hepsi tarifsiz duygular, bunu anlatmaya sözlerim yetmez. O yüzden bestelerim var. 

Haberin Devamı

- Daha önce Türkiye’de konserler verdiniz, unutamadığınız bir anınız var mı?

Gerçek şu ki, sevgili Türk halkıyla uzun yıllara dayanan bir sevgi bağı kurduk. Bu harika ülkeye dair aklımda yalnızca saygı ve sevgi dolu sözler var. Hepinize sıcaklığınız ve nezaketiniz için minnettarım. Bunca yıldan sonra bir Türk ailem olduğunu hissediyorum. Ve bir şeyin altını çizmem gerekirse o da şu ki; her ne olursa olsun, Türkiye’de ne yaşarsam yaşayım sonu hep gülümsemeyle bitiyor. Ülkenizin, topraklarınızın ve Türk insanın neşesi için binlerce kez teşekkür ederim.

- Bir mesajınız var mı?

Tüm Türkiye’ye şehir, kasaba ve köylerindeki herkese gönlümden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Topraklarınızın taşıdığı kültüre saygı ve hayranlık duyuyorum. Işığınız hiç sönmesin, tüm dünyayı aydınlatsın.