Kültür Sanat Pink Floyd’dan Ukrayna’ya destek

Pink Floyd’dan Ukrayna’ya destek

14.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü müzik gruplarından Pink Floyd’tan Rusya’ya müzikal ambargo… Grup Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı kararına tepki olarak 1987'den sonraki tüm çalışmalarını Rusya ve Belarus'taki dijital platformlardan kaldıracağını duyurdu.

Pink Floyd’dan Ukrayna’ya destek

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Yapılan açıklamada grubun üyelerinden David Gilmour'un tüm solo çalışmalarının da iki ülkede platformlardan kaldırılacağı belirtildi. Grup, bu kararı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesini kınamak için aldıklarını bildirdi. Pink Floyd'un üyelerinden Roger Waters 1985’te gruptan ayrılmıştı. Gilmour ile Rogers'ın ilişkilerinin bu tarihten sonra bozulduğu biliniyor. Pink Floyd'un The Wall ve The Dark Side of the Moon gibi ikonik eserleriyle ilgili kararlar alabilmesi için Waters'ın da onayını alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Malofeev’in konseri iptal edildi

Rus sanatçılara yönelik yaptırım da sürüyor. Ünlü piyanist Alexander Malofeev’in Kanada’da vereceği üç konserin organizatörler tarafından iptal edildiği açıklandı. 20 yaşındaki genç sanatçı iptal haberini Kanada’ya geldikten sonra öğrendi. Malofeev’in daha önce kamuoyuna verdiği açıklamada savaşı kınadığını, “Rusya’yı açıkça kınaması”nın istendiği ancak sanatçının ailesinin başına gelebilecekleri düşündüğü için bunu yapamayacağını söylediği belirtildi. Eleştirmenlerin “piyano dehası” olarak tanımladığı Alexander Malofeev, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesine karşın “Tek yapabileceğim dua etmek ve ağlamak. Savaş, hiçbir sorunu çözmez ve insanlar ait oldukları ulusa göre yargılanmamalı” demişti . Montreal Senfoni Orkestrası’nın şefi Michael Tilson Thomas ise “Orkestra, Alexander Malofeev’ın bu hafta konuk edilmesini uygun bulmadı. Nedeni politik olaylar. Bu olağanüstü sanatçıyı koşullar elverdiğinde misafir etmek isteriz” diye konuştu.