Kültür Sanat Pinterest gelecekten bildiriyor

Pinterest gelecekten bildiriyor

15.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pinterest hesapları, yeni saç modellerinden kombinlere kadar bize ilham veriyor. Hâl böyle olunca Pinterest Predicts 2023 raporuyla gelecek yıl neler dinleyeceğimizden evimizi nasıl dekore edeceğimize tahminler sunuyor.

Pinterest gelecekten bildiriyor

SEYHAN AKINCI- Geride kalan yıla dönüp neler dinlemişiz, neler izlemişiz, en çok neyi sevmişiz diye bakmak pek sevdiğimiz bir alışkanlık. Pinterest kullanıcılarına ve geleceği merak edenlere daha fazlasını vadediyor. Üstelik bu hiç de boş bir vaat değil çünkü Pinterest’in son üç yılda yayımladığı raporlardaki tahminlerin yüzde 80’i gerçekleşti. Hâl böyle olunca pek çok içerik üreticisi ya da öncü olmak isteyenler geleceği planlamak için Pinterest’i kullanıyor. Aylık 400 milyon kullanıcıya ulaşan Pinterest, platformdaki kullanıcıların oluşturduğu pinboard’lar ve aramalar sayesinde insanların neleri merak ettiğini ve nelere ilgi duyduğunu aylar süren arama verilerine dayanarak raporluyor. Biz de 2023 trendlerinde öne çıkanları sizin için derledik.

Haberin Devamı

Pinterest gelecekten bildiriyor

Danteller ve fırfırlar geliyor

Pinterest Predict 2023 raporu moda, sağlık, kutlamalar ve dekorasyon ana başlıklarında şekilleniyor. Bu yıl herkesin gardrobunda daha feminen parçaların öne çıkacağını ortaya koyan rapor; dantel, fırfır, tül ve ışıltıların bolca görüneceğini söylüyor.

Kıyafetlerimizdeki iddiayı saçlarımızda da taşıyacağız gibi görünüyor 2023’te. Platformda Z ve Y kuşağının aramalarına göre belirlenen trende göre gelecek yıl iki farklı renkte boyanmış saçlarla karşılaşacğız sıklıkla. Siyah beyaz hiç de fena fikir değil! 2023 minimalizmin de yılı olacak gibi. Kısa tırnaklar, kısa saçlar ve daha soft makyaj öngörülüyor trend raporunda.

Yağmur suyu hasadı yapacağız

Son birkaç yıldır iklim krizi değişmeyen gündemimiz. 2023’te herkes bu konuda bir şeyler yapmaya kararlı görünüyor. Pinterest’in 2023 raporuna göre insanlar su tasarrufu konusunda ciddi adımlar atacak. Bunlar arasında; evlerini daha sürdürülebilir hâle getirmenin doğal yolları için yağmur suyu hasadı, yağmur varilleri ve kuraklığa dayanıklı çevre düzenlemesine yatırım yapmak bulunuyor. 

Haberin Devamı

Pandemi ile birlikte hayvan sahiplenenlerin sayısı giderek artarken insanların hayatlarını paylaştıkları can dostları için daha iyiyi arayışları da sürüyor. Dalış yapan köpek videolarının çokça izlenmesi köpek havuzları arama- sını da platformda öne çıkarmış durumda. Üstelik bu köpeklerin başrolde olacağı havuz partilerine boomer’lar da davetli!

Pinterest gelecekten bildiriyor

Z kuşağı tasarrufla meydan okuyacak

Romantik akşam yemekleri ya da pahalı hediyeler dünya ekonomik krize evrilmeden ve bir yaş daha gençken mümkündü. Z kuşağı kitapçılarda, müzelerde ve akvaryumlarda camın ardındaki deniz canlılarını seyrederek vakit geçirecek. Diğer yandan devir; hesap kitap devri. Z ve X kuşağı da bu zorunlu durumu eğlenceli hâle getirmek için bunu oyunlaştırarak çözmeyi planlıyor. Tasarruf meydan okuması kulağa hiç de kötü gelmiyor!

Sanat günlükleri tutacağız

Kendimizi daha fazla dinleyeceğimiz 2023’te sanat ve müzik terapisinin yanı sıra konuşma terapisine karşı 37 kat artan sanat günlükleri önemli alternatifler olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Rave kültürü hâkimiyetini ilan edecek

Kayıplar ve gözyaşları ile geçen pandemi döneminden sonra biraz partilemek hepimizin hakkı. Pinterest’in 2023 raporu da Rave kültürünün hâkim olacağını söylüyor. Eğlenirken bolca dinleyeceğimiz müzikler ise house ve tekno olacak. Partilerken elbette pandemide bize yarenlik eden hobilerimize de sırtımızı dönmüyoruz. Origamiden quilling’e kâğıt el sanatları bu yıl geri dönüş yapacak.