Kültür Sanat Red Hot Chili Peppers Türkiye’de

Red Hot Chili Peppers Türkiye’de

08.08.2012 - 11:36 | Son Güncellenme:

Red Hot Chili Peppers yılın en çok konuşulacak rock konseri ile Türkiye’de!

Red Hot Chili Peppers Türkiye’de

Dinleyicilerin star gibi ağırlanacağı, sınırlı sayıda yere sahip LuccaComfort Zone@Diamond Platform ayrıcalıkları ise VIP Turizm’de.

Haberin Devamı

8 Eylül Cumartesi akşamı santralistanbul’da İstanbul’a ilk defa gelecek olan Red Hot Chili Peppers, dünya çapında yaklaşık 60 farklı şehri kapsayan turnenin Türkiye ayağında İstanbullu müzikseverler ile buluşacak. Konser dahilinde Red Hot Chili Peppers hayranlarını çeşitli ayrıcalıklarla buluşturacak olan LuccaComfort Zone@Diamond Platform satışları ise VIP Turizm tarafından gerçekleştiriliyor.

Pozitive Live tarafından düzenlenen bu muhteşem konserin sahne yanında alanın en sıcak noktasında kurulan, Lucca’nın lezzetine ve hizmet kalitesine sahip LuccaComfort Zone@Diamond Platform bir çok ayrıcalık sizleri bekliyor olacak. Diamond misafirlerinin konser boyunca rahat etmelerini sağlayacak özel oturma alanları, sınırsız içecek, kokteyl ve yiyecek servisi; sahne önü geçiş hakkı, valet parking hizmeti ise Diamond misafirlerine sunulan hizmetlerin başında geliyor. Tüm bu hizmetlerden faydalanabilmenin bedeli ise 850 TL.

Haberin Devamı

Red Hot Chili Peppers konserinde sınırsız eğlencenin ve müziğin yanında VIP Turizm ayrıcalığı sizleri bekliyor. Sınırlı sayıdaki konser yerleri için acele edin!

Diamond Platform Bilgi Hattı ve İletişim: 0 212 368 48 80 / rhcp@vip.com.tr

Red Hot Chili Peppers Hakkında

1983 yılında Los Angeles’da kurulan Amerikalı bir alternatif-rock grubu olan Red Hot Chili Peppers, müzik tarzını genelde rock olarak tanımlansa da, funk, punk rock, hip hop ve psychedelic rock tarzlarını da müziklerinde bulmak mümkün. Grubun kurucu üyeleri arasında Anthony Kiedis (vokaller), Michael "Flea" Balzary (bas) ve baterist Chad Smith yer alıyor. Grup kurulduğundan beri çeşitli gitaristler gruba eşlik etti. Red Hot Chili Peppers’ın şu anki gitaristi ise gruba 2009’da katılan Josh Klinghoffer oldu.

Red Hot Chili Peppers, müzik hayatı boyunca 10 stüdyo albümü, iki canlı albüm, üç compilation albüm, bir EP, iki box set, dört video albüm, 43 single ve 44 müzik videosuna imza attı.

Red Hot Chili Peppers ilk üç albümlerini 1980’lerde yayınladılar. 1989 yılında yayınlanan 4. albümleri Mother's Milk, Billboard 200 listesinde 52. sıraya kadar yükseldi. İlk altın plaklarını, bu albümle kazandılar. 1991 yılında Rick Rubin prodüktörlüğünde Blood Sugar Sex Magik albümlerini yayınladıktan sonra birçok kitle tarafından tanınmaya başlandılar. Bu albümleri Amerika’da 7 milyon kopya, tüm dünya genelinde ise 13 milyon satış adedine ulaştı. Blood Sugar Sex Magik albümünde yer alan "Give It Away" En İyi Hard Rock Parçası dalında Grammy kazandı. Grubun o dönemdeki çalışmaları alternatif rock’un yayılmasına büyük katkı sağladı.

Haberin Devamı

1995'de One Hot Minute adlı albüm tüm Dünya’da 5 milyon kopya satarak, 4 numaradan girdiği Amerika listelerinde 55 hafta boyunca yerini korudu.1999 yılında prodüktörlüğünü Rick Rubin'in yaptığı Californication albümü piyasaya çıktı.

Grup 2000 yılında MTV Video Müzik Ödülleri'nde "Videoda Öncü Grup Ödülü"nü kazandı. 1999 yılında piyasaya çıkan 7.albümleri Californication’ı By the Way (2002) ve Stadium Arcadium (2006) izledi. Californication müzik videosu "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Sanat Yönetmenliği" ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

2004 yılında Red Hot Chili Peppers, “Live in Hyde Park” adlı ilk konser albümünü piyasaya sürdü. Albüm, Londra’daki Hyde Park’ta sahne aldıkları üç gecenin kayıtlarından oluşurken, grup bu konser dizisinden 17 milyon dolar kazanarak bir rekora imza atmayı başardı.

Grup 10. Albümleri I’m With You için stüdyoya Eylül 2010’da girdi. Bu albümün en önemli özelliklerinden biri gruba yeni katılan gitarist Josh Klinghoffer ile kayıt edilen ilk albüm olmasıydı. 26 Ağustos 2011’de piyasaya çıkan albüm, Amerika ve Kanada’da ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. I’m With You, Grammy’de En İyi Rock albümüne aday gösterildi. Grup üyeleri, 14 Nisan 2012’de Rock and Roll Hall of Fame müzesine girmeye hak kazandı.