Kültür Sanat Rezonans, Avrupa yolunda

Rezonans, Avrupa yolunda

13.04.2015 - 10:03 | Son Güncellenme:

Rezonans, Burak Onur Erdem’in şefliğinde bir araya gelen 36 yetenekli gençten oluşmakta ve ağırlıklı olarak a capella müziğe odaklanan repertuvarıyla Türkiye’nin önde gelen korolarından biri olarak kabul edilmekte.

Rezonans, Avrupa yolunda

Kurulduğu 2010 yılından bu yana Rezonans dünyaca ünlü besteci ve şeflere çalıştı, pek çok Türk bestecinin eserlerinin dünya prömiyeri için özel olarak seçildi. Çağdaş koro müziğinin en önemli bestecisi Grammy® ödüllü Eric Whitacre yönetiminde Kasım 2014’te İstanbul’da gerçekleştirdiği konserle dünya standartlarında bir koro olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Rezonans şimdi de 24 Temmuz – 2 Ağustos 2015 tarihleri arasında Macaristan’ın Pécs kentinde gerçekleştirilecek Avrupa’nın en büyük koro festivali Europa Cantat Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden ilk koro olmaya hazırlanıyor. 3 yılda bir düzenlenen bu festivalde Rezonans, Avrupa’nın dört bir yanından gelen üç binin üzerinde müzisyene yalnızca koro müziğinin evrensel tınılarıyla değil, aynı zamanda Anadolu’ya özgü müziklerle de seslenme fırsatı bulacak. Rezonans’a bu yolculukta destek olmak isterseniz indiegogo sitesinde açılan kampanya sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

https://www.indiegogo.com/projects/first-turkish-choir-in-europa-cantat-festival

www.rzns.org

facebook.com/rezonanskoro

instagram.com/rezonanskoro

twitter.com/rezonanskoro