Kültür Sanat Şehri bu festivalle gezin

Şehri bu festivalle gezin

04.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

212 Photography Istanbul, bu yıl Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne dahil olan sergileri ile kapsamını zenginleştirerek İstanbullulara fotoğraf sanatının kapılarını aralıyor. Uzun bir rota sunan festival 5-15 Ekim tarihleri arasında 20 farklı noktada sanatseverlerle buluşuyor.

Şehri bu festivalle gezin

Festival kapsamında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde koruma alanlarında yaptığı çekimlerle tanınan dünyaca ünlü fotoğrafçı Nick Brandt’ın eserleri, St. Benoit Kilisesi’ndeki “Evrenin Sessiz Gösterisi” sergisi ile Taksim Sanat’ta Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan, dönemin öncü kadınlarına dair arşivsel fotoğraflardan oluşan “Birbirimize Rastladık” sergisi ziyaretçilerini bekliyor. 

Haberin Devamı

Yeldeğirmeni Sanat’ta bu defa sanatı yeni teknolojilerle buluşturuyor. Von Wolfe’nin ilk kez gösterilecek olan çalışmasında sanat tarihinin öne çıkan eserlerinin yapay zekâ yorumu festival izleyicisiyle buluşuyor. Sanatı kamusal alanlara yaymayı hedefleyen festivalde Özgür Ballı’nın çalışmalarının yer aldığı artırılmış gerçeklik üzerine oluşturulan “Şehri Yeniden Biçimlendirmek” sergisi de Kadıköy Meydanı’nda deneyimlenebiliyor. Ayrıca Festival InCadaqués ile yapılan ortak çalışma sonucunda Moda İskelesi’nde “Denizin Yansımaları’’ sergisine ev sahipliği yapan 212 Photography Istanbul, eş zamanlı olarak İspanya, Cadaqués’te, Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nın geçmiş yıllarından bir seçkiyi dünya ile buluşturuyor. Festival programında Büyükdere35, Anna Laudel, Fotoğrafevi ve Noks Art Space galerilerinin sergileri de yer alıyor. 

Haberin Devamı

Avrupa ve Anadolu rotası çizen festivalde kendi rotanızı yaratmak için detaylı programa www.212photographyistanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.