Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

03.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Muğla, Marmaris’te çıkan ve günlerce süren yangın şüphesiz tüm ülkenin kâbusu oldu. Yeşilin ve mavinin binlerce tonuna sahip doğa, kara dumanların gölgesinde bu yıl da yangınla mücadele verdi. Dokuz gün süren yangından geriye kalan acı tablo böyle görüntülendi.

Haberin Devamı

İstanbul’un köklerine inildi

İstanbul’da Haydarpaşa Garı’nda 2018 yılında başlanan kazılarında sona yaklaşılırken tarihte bir sayfa daha açıldı. Kalkedon Antik Kenti’ne ait buluntuların ortaya çıktığı kazıda Roma, Bizans ve Osmanlı’ya ait mimari kalıntılara rastlanırken Helenistik dönem kalıntıları da bulundu. Böylece asırlık şehrin köklerine biraz daha inildi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Sarıasmanın zarafeti

Adını capcanlı sarı tüylerinden alan sarıasma kuşu zarafetiyle büyülüyor. Gövdesinden uzanan siyah kuyruğuyla dikkat çeken minik dostumuz doğada rengi kadar güzel sesiyle de ilgi odağı oluyor. Fotoğrafçı Murat Doğan, kamerasına poz veren sarıasma kuşunu böyle fotoğraflandı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Gazi zarafeti

Her yıl olduğu gibi Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen, Türk yarışçılık tarihinin derbisi olarak adlandırılan Gazi Koşusu yine renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliği izlemek için gelen konuklar şapkaları, gözlükleri ve rengârenk kıyafetleriyle zarafette yarıştı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Felaket mevsimi

Meteorolojinin günler öncesinden afet uyarısı yaptığı Batı Karadeniz’de metrekareye 100 kg üzerinde düşen yağış hayatı felç etti. Yoğun yağışların ardından oluşan selin en çok zarar verdiği şehirlerden biri Bartın sular altında kaldı. Halk felaketin izlerini silmek için seferber oldu.

Şimdiki zamanın hikayesi