Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

31.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Erzurum’dan uzay manzarası

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarını ve uzay meraklılarını bir araya toplayan Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği büyük ilgi gördü. Türkiye’nin en büyük teleskobunun da bulunduğu 3 bin 170 metre yükseklikte ziyaretçiler sonsuz manzaranın keyfini çıkardı.

Günbatımının tonları

Kızıl gökyüzünün aydınlattığı şehirde tarih ve doğa ahenk içinde. Renklerin arasında tüm asaletiyle duran tarihi Haydarpaşa Garı, ihtişamını parlatan kızıl gökyüzünün eşsiz tonlarıyla daha da büyüleyici bir manzara sunuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Lunapark heyecanı

Her yaştan insanın kendine göre bir eğlence bulabileceği lunaparklar şehirde macera yaşamanın en kolay ve güvenli yollarından biri. Kamikazeye binip yerden onlarca metre yükselenlerin heyecan dolu çığlıkları neredeyse fotoğraftan duyuluyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Haydarpaşa’nın gizemli tarihi

Haydarpaşa Garı’ndaki kazılar İstanbul’un tarihine yeni bir sayfa açtı. Tarihi kaynaklarda “Khalkedon” olarak geçen ve tarihi 5’inci yüzyıla dayanan şehrin kalıntıları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Klasik dönem, Helenistik, Bizans, Roma, Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine ait kalıntıların bulunduğu kazılar antik dönemdeki gizemleri ortaya çıkarıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Demirören’in sevimlileri

Özgür karakterleri ve sempatik davranışlarıyla kediler hayatımızın her anına renk katıyor. Burnundaki minik lekeyle sevimliliğine sevimlilik katan Demirören Medya’nın vazgeçilmezlerinden uykucu tekir esneyerek poz veriyor.

Şimdiki zamanın hikayesi