Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

30.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Sisli sahne

Haberin Devamı

Sakinliği ve renkleriyle bilinen Kuzguncuk; sisli havanın etkisiyle oldukça gizemli duruyor. Küçük teknelerin, büyük gemilerin ve sisli şehir siluetinin eski Türk filmlerinden bir sahne gibi durduğu bu kare Barbaros Gökkuş’un objektifinden çıktı.

Hayatın renkleri

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Gökkuşağının katmanlarını hatırlatan merdivenlerde her adım ayrı bir duyguyu, her fotoğraf karesi ise ayrı bir anıyı beraberinde getiriyor. Her köşesinde tarihin ve sanatın var olduğu Beyoğlu’nun renkli merdivenlerini ve bu merdivenlere daha da renk katan kırmızı elbiseli kadını Mehmet Yıldırım fotoğrafladı.

Balık gözünden İstanbul

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Tarihin ve modern şehrin iç içe olduğu İstanbul’u hiç bu açıdan görmüş müydünüz? Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii’nin bulunduğu bu küresel kare, drone ile çekilen 26 kare fotoğrafın bir araya gelmesiyle oluşuyor. Hasan Ürey’in drone ile çektiği fotoğrafı, görmeye alıştığımız şehir silüetine başka bir bakış katıyor.

Haberin Devamı

Gölgelerin dansı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Kendine has kültürüyle her kapının farklı dünyaya açıldığı büyülü bir şehir Mardin… Şehrin ara sokaklarında bilinmeyen hikâyelerin arasında oyun oynayan çocuklar da bu mistik havanın bir parçası. Gölgelerin Midyat sokaklarındaki dansını Kübra Soylu fotoğrafladı.

İlmek ilmek tarih

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Tarihinin her aşamasında gerek motiflerinin zenginliği gerek maharet isteyen incecik dokuma yöntemleriyle tüm dünyaya nam salan Türk halıları günümüzde görenleri kendine hayran bırakıyor. Konya’daki halı tamiri ustası ise yıllar önceden günümüze gelen eşsiz halıların gelecek kuşaklara ulaşmasını sağlıyor.