Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

04.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Son faytonlar

Haberin Devamı

Tarihi milattan önce üç binli yıllara dayanan faytonlar her alanda insan hayatını kolaylaştırdı. Günümüzde ise iki atın çektiği bu süslü arabalar turistlerin şehri keşfetme aracı olarak kullanılıyor. Ancak gelişen teknolojinin etkisiyle yerlerini elektrikli faytonlara bıraktılar. Ayten Altıntaş, atla çekilen son faytonlardan birini ışık becerisiyle masalsı bir hava katarak kadrajına almış. 

Terapi

Şimdiki zamanın hikayesi

Huzurludur vapur yolculuğu, biraz keyifli, biraz heyecanlı... Dalgaların sesi, denizin kokusu derken adeta bir terapidir suyun üzerinde yol almak. Tıpkı Selahattin Koloman’ın kadrajına aldığı fotoğrafa bakınca insanın içini kaplayan huzur gibi… 

Renkli tatlar

Şimdiki zamanın hikayesi

Şehri sadece tarihi değil tatları da temsil eder. İstanbul sokakları denince de akla çay ve simit ilk başta gelir ama pamuk şekeri de ayrılmaz bir parçasıdır bu lezzetlerin. Mehmet Yıldırım kadraja aldığı fotoğrafta eşsiz manzara ve şehrin bu renkli tatlarına bir örnek görüyoruz. 

Haberin Devamı

Kültürün emekçisi

Şimdiki zamanın hikayesi

Kültürümüzün önemli parçalarından biri olan, günün her saati ve her anında tükettiğimiz, arkadaşlık ile misafirperverliğimizi temsil eden çay, UNESCO Kültürel Mirası Listesi’ne eklendi. Okurumuz başarılı fotoğrafçı Ender Yükseker’in objektifinden dünyaca kabul edilen bu özel kültürün sürdürülmesini sağlayan emekçi bir kadını görüyoruz. 

Atlı kızak modası

Şimdiki zamanın hikayesi

Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kışın gelmesiyle yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü’nde son yıllarda buz üzerinde atlı kızak turu modası başladı. Yerli ve yabancı turistlerin her kış akın ettiği Çıldır Gölü’ne bir de okurumuz, fotoğrafçı Tuğba Delican’ın kadrajından bakalım…