Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

15.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Orta Çağ tablosu

Haberin Devamı

Güneşin, gölgelerin ve tepelerin arasında sürüsünü gezdiren çoban; köpeği ve sırtına bindiği eşeğiyle bir Orta Çağ tablosundan çıkmış gibi… Bu antik havaya sahip tabloya Ender Yükseker’in kadrajından tanıklık ediyoruz.

Yüzüklerin efendisi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

UNESCO’ nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ listesinde yer alan kalemkâr ustası Berç Melikyan mesleğinin son temsilcilerinden. Dünya siyasetçilerinden sanatçılara kadar birçok önemli isme eser vermiş olan Melikyan, Cağaloğlu’ndaki ufak atölyesinde bin yıllık el işçiliği tekniğini kullanarak sanatını icra etmeye devam ediyor.

Çağları aydınlatan sarnıç

Şimdiki Zamanın Hikayesi

İlk çağdan beri işgaller ve savaşlardan kurtulup günümüze kadar gelmeyi başaran Yerebatan Sarnıcı, geçmişi bugüne taşıyor. Her yıl sayısız turisti ağırlayan sarnıç, içindeki sanat eserlerinin ve binlerce yıllık sütunlarının yanı sıra ışık şöleniyle de görenleri büyülüyor.

Haberin Devamı

Asırlık gizem

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Yüzyıllar boyunca şehirlere su taşıyan Kemerburgaz Kemeri, bolluk günlerinin aksine içinde bulunduğumuz şu aylarda kuraklıkla savaşıyor. Bugünden tam 457 yıl önce Mimar Sinan tarafından yapılan kemeri diğerlerinden ayıran özelliği ise gizemli bir akustiğinin olması.

Yarımadanın portresi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Bir yanda Haliç bir yanda Topkapı Sarayı diğer yanda ise Adalar… Baş döndüren büyüsüyle İstanbul. Şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş yarımadanın portresini dia images fotoğrafçısı Cem Tekkeşinoğlu çekti.