Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

21.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

İzmir’in imzası

Haberin Devamı

İzmir’in simge yapılarından olan saat kulesi aynı zamanda şehrin en değerli Osmanlı eserlerinden biri. Tarihî ve kültürel anlamı bir kenara, İzmirlilerin de buluşması noktası olan kuleyi okurumuz Saadet Kandur fotoğrafladı.

Doğa canlanıyor

Yaza “Merhaba” demeye hazırlandığımız şu günlerde toprağın yeşerip doğanın canlanmasına şahitlik ediyoruz. “Sakin şehir” olarak da adlandırılan Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu arasında köprü olan Şavşat; ahşap köy evleri, kendine has kültürü ve eşsiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Fotoğraftan bile dinginliğin dikkat çektiği Şavşat’a Ender Yükseker kadrajından bakıyoruz. 

Şimdiki Zamanın Hikayesi

İki dost

İnsanın en sadık dostu olarak bilinen atlar sadece insanlarla değil, çevresindeki her türlü canlıyla arkadaş olabiliyor. Sevimli olduğu kadar meraklı da olan kediler ise kendisinin onlarca katı büyüklüğünde dostlar edinecek kadar korkusuzlar. Fotoğrafta da bu sevimli dostluğu görüyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Balkanların İtalyası

Balkan yarımadasının güneyinde bulunan Karadağ, doğası ve mimarisiyle “Balkanların İtalyası” diye biliniyor. Zümrüt yeşili dağları, turkuaz rengi denizi ve dağların eteklerine serpiştirilmiş küçük kasabalarıyla doğa severlerin nefesini kesiyor. Masalsı manzaraya sahip Perast şehri, Karadağ’ı ziyaret etmek için başlı başına bir neden.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Su gibi duru

Bakışı ve rengârenk kıyafetiyle su gibi duru bir güzelliğe sahip genç kızın bu portresi ödül kazandırdı. FMD’nin üniversitelilere yönelik düzenlediği Ara Güler Özendirme Ödülü’nü alan Muş Alparslan Üniversitesi’nden Kahraman Kaya, usta bir fotoğrafçı olabileceğinin sinyalini de vermiş.

Şimdiki Zamanın Hikayesi