Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

04.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Galatasaray’a Icardi selamı

Haberin Devamı

Galatasaray, geçtiğimiz hafta Ankaragücü’nü yenerek 23. Süper Lig Şampiyonluğu’nu ilan etti. Galibiyetin ardından takımın golcüsü Mario Icardi selamıyla şampiyonluğa damga vurdu. Cimbomlu taraftarlar galibiyet sevincini Icardi selamıyla kutlarken ülkede ‘Icardi selamı’ furyası oldu.

Vietnam değil Hakkâri

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Bu fotoğrafın Vietnam’daki bir pirinç çeltik tarlasında çekildiğini düşünebilirsiniz. Ama fotoğraf, ülkemizin en doğusunda yer alan Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde çekildi. Okurumuz Nur Muhammed Tek’in, yemyeşil sulak araziyi objektifine aktardığı fotoğraf Vietnam’ı anımsatıyor.

Hayattan bir parça

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın turistik gezi rotalarında biri hâline geldi Kapadokya. Volkanik patlamalarla oluşan peri bacaları ve rengârenk balon turlarıyla her yıl dünyanın her yanından dört milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan bu mistik şehre bir de Ozan Güzelce’nin kadrajından tanıklık edelim.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Doğa ana

Yeşil yapraklardan yapılmış elbisesi ve tacı ile doğa ana konseptine bürünen model, elindeki çiçekler ve içten gülümsemesiyle doğal bir sanat eseri gibi duruyor. Kurgusal fotoğraflarında köy hayatını tema alan sanatçı Gülşen Gürses’in fotoğrafında da sanatın en doğal konseptini görüyoruz.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Ata’ya selam

Her yıl yaklaşık sekiz milyon ziyaretçi ağırlayan Anıtkabir, bu ülkede yaşayan herkes için çok özel bir anlam ifade ediyor. Anıtkabir, sadece ülkemizin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı değil, her vatandaşın saygı anıtıdır. Bu ülke için yapılanların, kazanılan ve kaybedilenlerin anılması, tarihin asla unutulmaması için eşsiz bir eserdir aslında.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Yaz esintisi

Haziranın gelişi yazı müjdeledi ama havalar denize girecek kadar ısınmadı. Yazın vazgeçilmez tutkusu deniz keyfini şimdilik tekne turlarıyla geçiştiriyoruz. Sandallar ve teknelerle masmavi denizde rüya gibi bir yolculuk yapmanın tam zamanı. Fonda rüzgâr güllerini, bir yanda deniz bir yanda kuşların mavi gökyüzündeki dansını okurumuz İsa Demircan fotoğrafladı.

Şimdiki Zamanın Hikayesi