Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şehrin en eski hobisi

Haberin Devamı

İstanbul’un simgelerinden biri olan Galata Köprüsü sadece turistlerin değil, aynı zamanda olta balıkçılarının vazgeçilmez yerlerinden biri. Günün her saatinde ve yılın her mevsiminde balıkçıların uğrak noktası olan köprüde balık tutmak neredeyse yüz yıllık bir hobi. İstanbul’un tarihî atmosferi ve olta balıkçıları birleşince çekilen fotoğraf hareketli bir film karesi gibi duruyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Fotoğraf turizmi

Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, dünyanın en sığ gölü olarak da biliniyor. Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırının kesiştiği noktada yer alan göl, her yıl yerli yabancı yüz binlerce fotoğrafsever turisti ağırlıyor. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 40’ının da karşılandığı Tuz Gölü, eşsiz beyaz görüntüsü ile misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Gizemli gölgeler

Şehrin renkleri arasında siyah-beyaz bir kare… Birbirinden bağımsız bir grup ve gölgeleri ansızın bir karede sıralanıyorlar. Hatları belirsiz, yüzleri gizemli bir sis tabakasıyla örtülmüş gibi duran bu gizemli fotoğrafı okurlarımızdan Mehmet Bağrıaçık bizimle paylaştı.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Maskeli kahraman

Samsun’da oynanan Türkiye-Galler arasındaki UEFA EURO elemelerinde müsabakanın 72’nci dakikasına kadar geçersiz gol, penaltı, kırmızı kart dahil her şey vardı ama puan getirecek resmî gole takımımız bir türlü ulaşamıyordu. Burnundaki kırık nedeniyle maske ile maça giren Umut Nayır, şık bir golle galibiyetin kapısını araladı. Burnundan sakatlanan futbolcu yüzündeki maskesi ve attığı golle maçın süper kahramanı oldu.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Işıklı Göl’e 360 bakış

Denizli’nin Çivril ilçesinde doğal sit alanı ilan edilen Işıklı Göl, doğa sevdalısı misafirlerini ağırlıyor. Nilüferlerle kaplı suyun üzerinde ilerleyen küçük tekneler, gölün eşsiz manzarası ve huzur veren doğasıyla âdeta cennetten bir köşeye konuk oluyor. Hasan Ürey’in özgün bakış açısıyla Işıklı Göl’e bir de gökyüzünden 360 derece bakalım.