Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

01.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Renklerle gelen huzur

Haberin Devamı

Kalabalıktan uzak ve sessiz geçen her an ruhu dinlendiriyor; bir sandalla sessizliğin içinde bir göle açılmak terapi gibi rahatlatıyor insanı. Nurgül Işık’ın kadrajına aldığı huzur ve dinginlik fotoğraftan sayfamıza yansıyor. 

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Yeşilin demi

Çay toplamak sadece bir hasat değil, aynı zamanda bir gelenek Karadenizliler için. Rize’nin Çayeli ilçesinde çay toplayan kadınlar rengârenk geleneksel giysileriyle bu geleneğin en zarif temsilcileri.

Mistik şehir

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Tayland’ın tarihî ve doğal güzellikleri ile ünlü Kanchanaburi şehri, turistlerin ilgisini sadece doğası ve mimarisiyle değil, tarihiyle de çekiyor. Kwai Nehri’nin muhteşem manzarası ve İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen Death Railway (Ölüm Demiryolu) ile bilinen bu şehir mistik dokusuyla zamanda yolculuk vadediyor.

Haberin Devamı

Hasat sanatı

Türk mutfağının en değerli ve kutsal besinlerinden olan bulgurun hasadı da en az kendisi kadar özel. Uğur Yıldırım’ın fotoğrafındaki incecik taneler tıpkı tuvaldeki eşsiz bir desen gibi görünüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Boğaz’ın sesi

Bir bankta sadece şehri izlemek, sokak sokak gezmeye bedeldir İstanbul’da. Vapur ve martı sesleri arasında şehir tüm güzelliğiyle karşınızda durur, tıpkı Muhammet Atam’ın fotoğrafında olduğu gibi.

Şimdiki Zamanın Hikayesi