Kültür Sanat Şok eden iptal kararı

Şok eden iptal kararı

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şok eden  iptal kararı

Warner Bros., çekimleri tamamlanan yeni filmi “Batgirl”ü rafa kaldırdı. DC evreninin parçası olan ve süperkahraman tutkunlarının merakla beklediği film, bu kararla ne sinemalarda gösterime girecek ne de dijital platformda yayınlanacak. 90 milyon dolara mâl olan filmin oyuncu kadrosunda Bruce Wayne rolüyle Michael Keaton’ın yanı sıra Brendan Fraser ve J.K. Simmons da rol alıyordu. Şirketin iptal kararının temelinde ise gösterimden elde edilecek gelirin, filmin artan maliyetini karşılamayacağı öngörüsü ve bunun yerine DC için daha iddialı filmler yapma hedefi yer alıyor. 

Haberin Devamı

Filmin iptal kararı, ekipte şok etkisi yarattı. Filmin yönetmenleri Adil El Arbi ve Bilal Fallah kararı, El Arbi’nin Fas’taki düğününde aldı. İkili, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Habere üzüldük, şoke olduk. Hâlâ inanamıyoruz. Yönetmen olarak, çalışmalarımızın izleyiciye gösterilmesi büyük önem taşıyor. Bu filmin tüm dünyadaki hayranları, inşallah bir gün filmin son hâlini izleyebilirler. Muhteşem kadromuz ve ekibimiz muazzam bir iş çıkardı; ‘Batgirl’ü hayata geçirmek için çok çalıştı. Bu ekibin bir parçası olduğumuz için minnettarız. Küçüklüğümüzden beri Batman’in büyük hayranları olarak DC evreninin bir parçası olmak, kısa bir an için bile olsa ayrıcalık ve onurdu.” 

Süperkahraman pelerini ve maskesiyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan, filmin başrol oyuncusu Leslie Grace de sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı: “’Batgirl’ filmimizle ilgili son haberlerin hemen ardından, inanılmaz oyuncu kadromuzun ve yorulmak bilmeyen ekibimizin İskoçya’da yedi ay boyunca sergiledikleri sevgi ve sıkı çalışmadan dolayı onlarla gurur duyuyorum.”