Kültür Sanat Son 30 yılın İstanbulu'na yangın kulesinden bir bakış

Son 30 yılın İstanbulu'na yangın kulesinden bir bakış

21.09.2023 - 19:36 | Son Güncellenme:

Gazeteci-yazar Burak Artuner’in üçüncü romanı piyasaya çıktı. Roman, günümüz İstanbulu'nda betonlaşmayla kuşatılan insanların sıkışıp kalmışlıklarına, iç yakan gelişmelerin yaşandığı küresel bir döneme sanki bir ‘Yangın Kulesi’nden bakıyor.

Son 30 yılın İstanbuluna yangın kulesinden bir bakış

Gazeteci-yazar Burak Artuner’in üçüncü romanı 'Yangın Olur', aslında içinde bulunduğumuz çağın ve dönemin görünmez ‘Yangın’ını aktarmanın çabasında. Konusuyla, diyaloglarıyla, gidişatıyla düşürdürtüyor, düşündürtürken sürüklüyor. Burak Artuner, önceki romanları "Aşk, Hürriyet, İstibdat" ve "Leman Hanım’ın Mavi Cadillac"ın da olduğu gibi yine İstanbul’un şahitlik ettiği farklı bir aşk hikâyesini aktarırken, Türkiye’nin 1980’lerden beri hiç değişmeyen gerçeklerini de aktarıyor.

Haberin Devamı

KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI ŞÖYLE:

Fatih’te yaşayan mütedeyyin, cesur itfaiyeci Murat… Sıkışıp kaldığı bir aracın şanzımanından henüz yavruyken kurtardığı kedisi Şazuman… Geçmişi sırlarla dolu kitapçı dede … Savaşta anne babalarını kaybedince amcalarının yanına sığınan Türkmen kızı Hayat ve yüzü yanmış kardeşi… Şeyhin güçlü bağlantıları, alengirli işleriyle zenginleşen müteahhit Çeyrek Sami...

Hepsinin yolu, eski sırların, hayaletlerin sokaklarında gezindiği şehrin yangınlarıyla meşhur semtinde kesişir. Geçmişi, bugünü, düzeni, savaşı, yozlaşmayı, beton yığınlarıyla kuşatılmışlıklarını sorgularken, hayatın kendilerine ne getireceğinden habersizdirler. İçlerini kavurmaya devam eden geçmiş yangınını söndürüp, geleceğe dair yeni bir sayfa açabilecekler midir?