Kültür SanatTatavla Sahne'de 8 Aralık Haftası

Tatavla Sahne'de 8 Aralık Haftası

04.12.2014 - 10:39 | Son Güncellenme:

Tatavla Sahne'de 8 Aralık haftasında hangi oyunlar var?

Tatavla Sahnede 8 Aralık Haftası

8 Aralık Pazartesi 20:30 – DEM /“KUĞULAR ŞARKI SÖYLEMEZ”

Haberin Devamı

DEM’in “Kuğular Şarkı Söylemez” adlıoyununda; kendi küçük dünyalarında mutlu sayılabilecek bir yaşam süren, başkalarına göre birer “kaybeden” olarak görülen dostlar, geçmişten beri yanlarında taşıdıkları fakat farkında olmadıkları bir tehlikenin beklemedik bir haberle ortaya çıkmasıyla yeniden her şeyi sorgularlar. Bir anda bu tehlikenin pençesine düşen dostlar, artık sevgilerinin sınırlarını keşfedecek ve zorlayacaklardır. Ferdi Merter’in yazdığı, Özgür Yetkinoğlu’nun yönettiği “Kuğular Şarkı Söylemez”de; Ali Murat Altunmeşe, Erçin Işık, Ayşegül Aslan, Oğuz Öztekin ve Müge Küçükyılmazlar rol alıyor.

9 Aralık Salı 20:30 –ÖZGÜR SANAT TİYATROSU / “GİTTİLER İŞTE”

Özgür Özcan’ın yazdığı, Murat Mürşitpınar’ın yönettiği “Gittiler İşte” oyunu; kent kültürü, kimlik, yerel tarih gibi alanlara özel ilgi duyan, aktif sivil toplumcu Şeyhmus Diken’in aynı adlı romanından esinlenildi. Özgür Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Gittiler İşte” oyununda; Güler Özgenç, Ali Siga, Özgür Özcan ve Nihat Mürşitpınar rol alıyor.

Haberin Devamı

Gittiler işte… Peki, kimdi, kimlerdi bu gidenler? Kimilerimizin kadim dostuydu, kimilerimizin ustasıydı, kimilerinin bir türlü söylenemeyen yüreklerdeki sevdasıydı, kimilerimizin dert ortağıydı, kimilerimizin sevda türküleriydi bu gidenler. Gidenlerden dört dostun bir araya gelmesiyle başlıyor her şey; ana yurtlarından uzakta konuşuyorlar. İçlerinden biri, Oşin cesaret ediyor, “Geri dönelim mi?” diyor. Dört dost, bu soruyla birlikte kendilerini bir tartışmanın içinde buluyorlar ve kendilerine bile söyleyemedikleri gerçekleri, bir anda dillendirmeye başlıyorlar. Derken, bir mahkeme kurmaya ve herkesin mahkemeden çıkacak karara uymasına karar veriyorlar; böylece yüz yıllık davanın ilk oturumu başlıyor...

11 Aralık Perşembe 20:30 –TİYATRO REA / “ARI’ZA TÜRLER”

Tiyatro Rea tarafından sahneye konan absürt komedi “Arı’za Türler”de; bencil düşünen türlerin, sürprizlerle dolu macerası sahnede canlandırılıyor: Dünya üzerinde iki arı kalmıştır; Einstein’ın arı nesli biterse kıyamet kopacağı teorisi gerçekleşmek üzeredir. Birbirine zıt bu iki arının, Kraliçe Sunayan ve İşçi Angay’ın durumunu öğrenen Hamam Böceği Çelen ve Halı Böceği Esrik, problemi çözüme mi götürecekler, yoksa işleri yokuşa mı sürecekler? İlker Gümüşdere’nin yazıp yönettiği “Arı’za Türler”de; Irmak Bayrakdaroğlu, Cemre Aydoğan, Ebru Akgün, İlker Gümüşdere, Yasin Sarıkaya ve Yusuf Gündüz rol alıyor.

Haberin Devamı

12 Aralık Cuma 20:30 – TİYATRO TATAVLA / “3 KADIN BİN TURNA”

3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu “3 Kadın Bin Turna”; kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla hayata geçirildi. Bir “çocuk gelin”, çocuğunu kaybetmiş bir anne ve çocuksu umutlarla çıktığı yolculukta tecavüze uğramış bir kadın... Susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayeleriyle tiyatro severleri derinden etkileyen oyunda; Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı “3 Kadın Bin Turna”nın konsepti, rejisi ve koreografisi ise Arda Alpkıray’a ait.

Haberin Devamı

14 Aralık Pazar 18:00 – TİMİS OYUNCULARI / “BEDREDDİN”

Tekrar tekrar yazılan hikayeler... İnsan bu kadar unutabilir mi? Bu mümkün mü? Bedreddin’in ve Börklüce Mustafa’nın hikayesi... Emin olunamayan bir tarih, emin olmaya pek de ihtiyaç duymayan anlatıcılar.

“Bedreddin”, farklı metinlerden derlemelerle beraber TİMİS Oyuncuları tarafından tekrar yazıldı; Nazım Hikmet’in “Şeyh Bedrettin Destanı”, Durali Yılmaz’ın “Şeyh Bedreddin”, Yılmaz Gruda’nın “Börklüce Mustafa” ve Yılmaz Karakoyunlu’nun “Serçe Kuşun Sonbaharı” eserleri referans alınarak hazırlandı.

Selçuk Mert’in yönettiği, Canan Kardeş, Muhammed S. Özçelik ve Ozan Fırat’ın oynadığı oyunun müzik kadrosu; Bihter Denizci, Burcugül Kaya, Esmani Kılıç, İsmail Cem Kaba ve Merve Giray’dan oluşuyor.