Kültür Sanat Tiyatro ‘yerli yerinde’ seyircisini bekliyor

Tiyatro ‘yerli yerinde’ seyircisini bekliyor

08.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İKSV tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Tiyatro ‘yerli yerinde’ seyircisini bekliyor

Bu yıl Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde “Tiyatro Yerli Yerinde” sloganıyla düzenlenecek festival, Türkiye’den ve yurt dışından 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getirecek.

Haberin Devamı

Festivalde Türkiye’den 15 yeni oyun ilk defa izleyicilerle buluşacak. Programda festival için özel olarak tasarlanıp sahnelenecek iki gösteri de bulunuyor. Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan altı yapım sahnelerde, üç yapım ise perdede izleyicilerle buluşacak.

Festivalde Molière’in doğumunun 400. yılı hem yurt dışından hem ülkemizden yapımlarla kutlanırken, sinema dehası Pasolini’nin 100. doğum yılı da özel bir gösterimle anılacak. Tiyatronun iki ustası Haldun Taner ve Ferhan Şensoy’a da saygı duruşunda bulunulacak.

Ali Poyrazoğlu, Bizet’nin “Carmen”ine atıfla yarattığı yeni projesi “Habanera Makamı”; Okan Bayülgen, kendisinin yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği “Richard”; Selçuk Yöntem, Alessandro Baricco’nun çağdaş bir yaklaşımla yeniden kaleme aldığı “İlyada” oyunlarıyla seyirciyle buluşacak. Detaylı bilgi tiyatro.iksv.org adresinde.