Kültür Sanat Türk Plastik Sanatları Sergisi

Türk Plastik Sanatları Sergisi

01.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk Plastik Sanatları Sergisi

Türk Plastik Sanatları Sergisi

       Bilim Sanat Galerisi'nin düzenlediği "75. Yıla Armağan: Türk Plastik Sanatları Sergisi", Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde açıldı.
       Cumhuriyetin usta - genç üç kuşağından 160 resim, heykel ve seramik sanatçısını ilk kez bir çatı altında toplayan sergi, katılan sanatçıların son yapıtlarından oluşuyor. Aralarında Adnan Turani, Avni Arbaş, Burhan Doğançay, Leyla Gamsız, Mürşide İçmeli, Devrim Erbil, Aloş (Ali Teoman Germaner), Balkan Naci İslimyeli, Turan Erol ve Bedri Baykam gibi isimlerin bulunduğu sanatçıların katıldığı sergi; yazarlara, eleştirmenlere, akademisyenlere, sanatseverlere ve öğrencilere Türk Plastik Sanatları'nı toplu bir şekilde değerlendirme olanağı sunuyor.
       Bilim Sanat Galerisi kurucu - yöneticisi Nevzat Metin ve serginin küratörü İbrahim Çiftçioğlu, açılış töreninde yaptıkları konuşmalarda serginin önemine değinerek, Türk medyasının sanata daha ilgili yaklaşması gerektiğini vurguladılar. Serginin, kaynak niteliği taşıyan kitabına katkıda bulunanlardan gazeteci - yazar Ahmet Oktay ise "Türk Plastik Sanatları Sergisi"ni görmenin tüm sanatseverler için gerekli olduğunu belirterek, serginin şimdiye dek plastik sanatlarla ilgilenmemiş kişiler için de başlangıç niteliği taşıdığını söyledi. Sergiye katılan sanatçılardan Mustafa Aslıer de açılış konuşmasında "'75. Yıla Armağan: Türk Plastik Sanatları Sergisi', bizi yurtdışında başarıyla temsil edebilecek, 75. yıla yakışır bir sergidir." diyerek memnuniyetini dile getirdi.
       Finansbank, Termas, DAF, UPS, MEF Eğitim Kurumları, BEKSA, Çankaya Belediyesi, Radikal ve Cumhuriyet Gazeteleri'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, 10 Aralık tarihine kadar görülebilir.