Kültür Sanat Türkçe konuşan ülke ressamlarının sergisi Burdur'da açıldı

Türkçe konuşan ülke ressamlarının sergisi Burdur'da açıldı

16.07.2008 - 02:07 | Son Güncellenme:

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimine (TÜRKSOY) üye 17 Türkçe konuşan ülke ressamlarının çizdiği 35 karma resim, Burdur Valiliği Sergi Salonunda açıldı.

Türkçe konuşan ülke ressamlarının sergisi Burdurda açıldı

Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Burdur İnsuyu  Şenlikleri kapsamında, TÜRKSOY üyesi ülkeler ve Türk topluluklarından  ressamlara ait 35 karma resmin yer aldığı serginin açılışını Vali  İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKSOY Sorumlusu Kürşat Sarıarslan, yaptığı konuşmada, TÜRKSOY'un,  1993'te Kazakistan'ın Almatı şehrinde Türk Cumhuriyetlerinin imzaladığı  anlaşma ile kurulduğunu belirterek, 15 yıldır Türk Dili konuşan ülke ve  halkların dilini, sanatını, tarihi mirasını ve kültürel değerlerini araştırmak, tanıtmak, evrensel boyutlara taşımak ve gelecek kuşaklara kalıcı olarak bırakmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
 Sarıarslan, bu amaçla oluşan resim koleksiyonunun Türk Cumhuriyetlerinde de sergilendiğini ifade ederek, Burdur'da açılan serginin dört gün boyunca gezilebileceğini belirtti.