Kültür Sanat Ünlü yönetmen Hülya Avşar'ın başkanlık yaptığı jüriden çekildi!

Ünlü yönetmen Hülya Avşar'ın başkanlık yaptığı jüriden çekildi!

24.07.2012 - 12:03 | Son Güncellenme:

Hülya Avşar'ın başkanlığındaki Altın Portakal jürisi dün açıklandı. Bir kaç saat sonra Kutluğ Ataman film çekimini gerekçe göstererek çekildi

Ünlü yönetmen Hülya Avşarın başkanlık yaptığı jüriden çekildi

Polemikleri hiç eksik olmayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu kez jüri tartışmalarıyla gündemde.

Haberin Devamı

Festival, açıklandığında yine polemik konusu olan başkanlığını Hülya Avşar 'ın yapacağı ulusal yarışma jürisinin diğer üyelerini dün kamuoyuna duyurdu ancak açıklamadan birkaç saat sonra yönetmen Kutluğ Ataman'ın jüriden çekildiği haberi geldi.

BERABER FİLM ÇEKMİŞLERDİ

Radikal gazetesinin haberine göre Kutluğ Ataman'ın asistanı, jüriden çekilme haberini doğruladı, Ataman'ın festivalle aynı tarihlere (6-12 Ekim) denk gelen yeni filminin çekimleri nedeniyle böyle bir karar aldığını söyledi.

Ancak sinema çevrelerinde Ataman'ın Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı nedeniyle jüriden çekildiği konuşuluyor. Daha önce Avşar'la 'İki Genç Kız' filminde çalışan Ataman'a festival tarafından jüride Avşar'la çalışıp çalışmayacağının sorulduğu, Ataman'ın 'Evet' dediği, ancak Avşar'ın jüri başkanı olacağının söylenmediği belirtiliyor. 'İki Genç Kız'ın yanı sıra 'Lola ve Bilidikid', 'Karanlık Sular' gibi ödüllü filmlere imza atan Ataman, aynı zamanda video enstelasyonlarıyla dünya çapında tanınan bir çağdaş sanatçı.

Haberin Devamı

LEVENT KIRCA DA ÇEKİLMİŞTİ

Kutluğ Ataman'ın çekildiği Hülya Avşar başkanlığındaki 49. Altın Portakal jürisi oyuncular Levent Kırca, Selçuk Yöntem, Sümer Tilmaç, Pelinsu Pir, şarkıcı Ayşegül Aldinç, Sinema Yazarları Derneği Başkanı Tunca Arslan, senarist Levent Kazak, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, akademisyen Prof. Gülseren Güçhan, gazeteci Mine Kırıkkanat ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu'dan oluşuyor.

Festival jürisinden çekildiğini açıklayan bir başka ünlü isim de Levent Kırca olmuştu. Kırca, "Hülya Avşar 'ın sinema ve genel kültürünün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı. O yüzden ben jüriden çekiliyorum" şeklinde konuşmuştu.

Antalya Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen festival, 6-12 Ekim tarihlerinde yapılacak.