Kültür Sanat Uyandığımda Sesim Yoktu Litvanya ve Kosova'dan davet aldı

Uyandığımda Sesim Yoktu Litvanya ve Kosova'dan davet aldı

07.10.2021 - 14:10 | Son Güncellenme:

Tamer Levent rejisiyle, Burcu Görek ve Dilara Gül’ün performanslarıyla sahneye taşınan “Uyandığımda Sesim Yoktu” oyunu, Arnavutluk’ta düzenlenen Uluslararası Skampa Tiyatro Festivali kapsamında tiyatro severlerle buluştu. Arnavutluk’ta yoğun ilgi gören oyun, Litvanya ve Kosova’dan da davet aldı!

Uyandığımda Sesim Yoktu Litvanya ve Kosovadan davet aldı

Dünyanın birçok ülkesinde kapalı gişe oynayan ve baskı gören kadınların hikâyesini konu alan “Uyandığımda Sesim Yoktu” oyunu, Arnavutluk’ta bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Skampa Tiyatro Festivali kapsamında tiyatro severlerle buluştu. Yapımcılığını Bu Yapım’ın üstlendiği ve usta yönetmen Tamer Levent rejisiyle seyircinin karşısına çıkan oyun, Burcu Görek ve Dilara Gül’ün performanslarıyla yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

23 yıldır devam eden uluslararası bir festivale katılmanın kendileri için çok keyifli olduğunu söyleyen Burcu Görek, “İlk yurt dışı oyunumuzdu. Seyircilerin ilgisi karşısında çok mutlu olduk. Cassandra’nın yaşadığı baskı, beklentiler ve tüm bunların yarattığı ikircikli hali kendi ülkelerinde de yaşadıklarını söyleyenler oldu. Oyunun sahnelenişini, minimal ama güçlü ifadesini sevdiklerini söylediler. Hem başka tiyatro grupları ile tanışmak hem de oyunumuzu yabancı ama aslında hiç de yabancı olmayan seyirciye oynamak tiyatronun birleştirici gücünü bize tekrar gösterdi” dedi.

Görek, Arnavutluk’tan sonra Litvanya ve Kosova’daki festivallere katılmaları için de teklifler aldıklarının bilgisini verdi. Sezonu Kadıköy’de açan oyun, bu yıl İzmir, Ankara ve Eskişehir gibi illere turneye çıkacak.