Kültür Sanat Yaz sezonu Kylie ile açılıyor!

Yaz sezonu Kylie ile açılıyor!

18.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Festivaller programlarını açıklamamakta ısrarlı görünse de yaz sezonu bereketli geçecek. Isınma turunu Kylie Minogue ile atacağız. Heyecan verici pek çok ismin arasında Lenny Kravitz de var.

Yaz sezonu Kylie ile açılıyor

Festival ve konser mevsimi yaklaşıyor. Türkiye’ye gelecek pek çok ünlü ismin konser tarihleri belli oldu, biletleri satışa çıktı. Festivallerin de çok yakında teker teker programlarını açıklaması bekleniyor.

Önce kötü bir haber: Beş yıldır rock severleri şehir merkezinin dışına sürükleyen Rock’n Coke bu yıl yok. Festival komitesinin yaptığı açıklamaya göre hedeflenen uluslararası sanatçıların turne programları festival takvimine uymadı. Bu yüzden Rock’n Coke 2009’da “sahnelere dönecek”. 

Üstelik sesi kısılan sadece Rock’n Coke olmayabilir maalasef. Geçen yıl düzenlenen festivallerden çoğunun programından ne ses var ne de seda.   Gelelim tarihleri açıklananlara... Efes Pilsen One Love Festival 21-22 Haziran’da gerçekleştirilecek. Ancak yeri muamma. Masstival 4-5-6 Temmuz’da yine Parkorman’da. Üç gün boyunca konser verecek isimlerden sadece ikisi belli: Whitesnake ve Def Leppard.

Festivallerin belirsizlikleri hevesinizi kaçırmasın. İstanbul’a gelecek isimler, farklı müzik tarzlarının hayranlarını avutacak cinsten.

Pop yıldızından stil ikonuna dönüşümü başarıyla gerçekleştiren Kylie Minogue albüm turnesi kapsamında İstanbul’a teşrif edecek. Konser tarihi 20 Mayıs, yeri Turkcell Kuruçeşme Arena.
Chris De Burgh 16 yıl aradan sonraki İstanbul konserini 24 Mayıs’ta Parkorman’da verecek.

Jethro Tull iki konser için geliyor. İlki 6 Haziran’da İstanbul Arena’da, ikincisi ise Hacettepe Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu’nda. Efsanevi Dire Straits’in lideri Mark Knopfler 13 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da. 

Dünyanın en büyük heavy metal gruplarından Judas Priest de Türkiye’ye ilk kez gelenlerden. Grup 13 Temmuz’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da olacak. Aynı gün İstanbul bir konsere daha ev sahipliği yapacak: Massive Attack beş yıl aradan sonra Parkorman’da sahneye çıkacak.

Metallica üçüncü kez geliyor

Metallica hayranlarıyla 1999’da olduğu gibi bu yıl da Ali Sami Yen Stadyumu’nda buluşuyor. 27 Temmuz’daki konser grubun İstanbul’daki üçüncü deneyimi. Grup ilkine 48 bin, ikincisine 46 bin dinleyici toplamıştı. Organizasyon şirketinden yapılan açıklamaya göre Metallica şimdiye kadar Türkiye üzerinde kurulmamış kadar büyük bir sahne kuracak. Stattaki yerinizi ayırtmak için 15 Nisan Salı gününü beklemeniz gerek. Biletler satışa çıkacak.

Dört yıl üst üste “En İyi Erkek Rock Vokal Performansı” dalında Grammy ödülü alan Lenny Kravitz yeni albümünün dünya turnesi için geliyor. Kravitz Türkiye’deki ilk konserini 30 Temmuz gecesi Turkcell Kuruçeşme Arena’da verecek.

Takvime yeni etkinlikler eklenecek mi bilinmez ama şu anda sezonun kapanış konserini Björk verecek gibi görünüyor. İzlandalı sanatçı son albümü “Volta”nın dünya turnesi kapsamında İstanbul’a da uğrayacak.

Björk 3 Ağustos’ta Turkcell Kuruçeşme Arena’yı dolduracak.