Kültür Sanat Yeni yayınlar

Yeni yayınlar

07.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni yayınlar

Yeni yayınlar

Tezer Özlü'ye Armağan/ Hazırlayan: Sezer Duru/ Yapı Kredi Yayınları/ 190 sayfa
18 Şubat 1986'da kaybettiğimiz Tezer Özlü'nün anısına yazarın kardeşi Sezer Duru tarafından hazırlanan kitap, Tezer Özlü üzerine yaşarken ve ölümünden sonra yazılanların çoğu ve bir fotoğraf albümünden oluşuyor. Hep genç kalacak bir yazarı daha yakından tanımak için "Tezer Özlü'ye Armağan" önemli bir arşiv belgesi niteliğinde.

Aydın ve "Aydın"/ İlhan Arsel/ Kaynak Yayınları/ 557 sayfa
Prof. Dr. İlhan Arsel, bu kitabında "akılcılığın" ve "imancılığın" tarihini inceliyor: Halk yığınlarının köhne geleneklerden ve ilkel din anlayışından kurtulup özgürce ve akılcı düşünceye ulaşmasında aydının rolü... Ulusları aydınlığa çıkaran ya da karanlıklarda tutan güç: "Aydın" ve "aydın ucubesi"...

Sonsuzluğun Sırrı/ Aydoğan Yazıcı - Bülent Tanyolaç/ Prospero Yayınları/ 224 sayfa
1967 yılında gizli bir deneyi gerçekleştirmek için kozmonotu Vladimir Komarov ile uzaya fırlatılan Soyuz I, nedeni belirsiz bir arıza yüzünden boşlukta kaybolur... Karadeniz'e düşen uzay aracı için Türk, Amerikan ve Rus bilim adamları arasında nefes kesen bir yarış başlar. Acaba bu esrarengiz gemi taşıdığı sırrı insanlığa açıklayacak mı?

Seni Seviyorum Rosa/ Işıl Özgentürk/ Anadolu Sanat Yayınları/ 97 sayfa
Işıl Özgentürk, yönetmenliğini yaptığı "Seni Seviyorum Rosa" üzerine Murat Özer'in sorularını yanıtlıyor. Film üzerine basında çıkan yazıların yanı sıra filmin çekim senaryosu da yer alıyor kitapta. Filmin kendi yolculuğunu sürdürdüğünü söylüyor Özgentürk: "Şimdi, vazgeçilmez bir sevgili gibi bana yeni yolculuklar için göz kırpıp duruyor."

Nasreddin Hoca ve Serdar/ Nuran Turan - Nazan Erkmen/ Mavibulut Yayınları
Sıradışı öyküleriyle tanınan Nuran Turan'ın sevimli kahramanı Serdar bu kez okuyucularıyla başından geçen inanılmaz bir olayı, Nasreddin Hoca'yla karşılaşmasını ve onunla yaşadığı maceraları paylaşıyor. Sörfçü Nasreddin Hoca ile cep telefonlu Serdar'ın öyküsünü Nazan Erkmen resimlemiş.