Kültür Sanat YeniPerform'da dijital gala

YeniPerform'da dijital gala

12.01.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

İlk gösterimini 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan ve eleştirmenlerden büyük övgüler alan “Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar” 22 Ocak 2021’de dijital bir gala ile YeniPerform’da seyirciyle buluşuyor.

YeniPerformda dijital gala

Ferdi Çetin’in kaleme aldığı Yeşim Özsoy’un yönettiği ve Kübra BalcanYaman CeriMeral ÇetinkayaBanu FotocanAhmet Ayaz Yılmaz’ın rol aldığı Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, bir kadının daha önce hiç gerçekleşmemiş bir aile yemeğini hayal etmesi üzerine odaklanıyor. Oyuncularla seyirciyi bir araya getirmeden video, ses, performans ve yerleştirmenin birleşiminden bir estetik ortaya çıkaran Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar tiyatroda seyreden ve eyleyen konumu üzerine odaklanan bir çalışma. Pandemi sırasında yaratılan oyun, hem dönemin nabzını tutuyor, hissiyatını ifade ediyor hem de böyle bir dönemde farklı bir seyir tekniği oluşturuyor.

Haberin Devamı

İKSV tarafından düzenlenen 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, 22 Ocak Cuma akşamı saat 20.30’da YeniPerform.com'da çevrimiçi gala yapıyor. Festivalde izleyicinin oyundan sonra Yapı Kredi bomontiada’da fiziki olarak deneyimlediği enstalasyonun 3D videosu da gala akşamı seyirciyle buluşuyor. İzleyici bu 3D enstalasyon videosu ile oyunun kaydedildiği mekanı oyuncular olmadan deneyimliyor. Görüntü ve sesler aracılığıyla daha önce oyunda izlediği imgelerin izlerine rastlıyor

*Oyun sonunda, oyuncular, yazar ve yönetmenin katılımıyla Zoom üzerinden bir söyleşi gerçekleşecek. 21.30’da başlayacak söyleşiye herkes katılabilecek.

Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar Gala 20.30 yeniperform.com

Haberin Devamı

3D Enstalasyon Videosu GalataPerform YouTube Kanalı

Söyleşi 21.30 Zoom