Kültür Sanat ‘Yüzyılın en büyük müzik anlaşması’

‘Yüzyılın en büyük müzik anlaşması’

09.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bob Dylan, aralarında “Blowin’ in the Wind” ve “Knockin’ on Heaven’s Door”un da yer aldığı 600 parçasının haklarını Universal Music’e sattı. The New York Times’a göre koleksiyonun değeri 300 milyon dolardan fazla olduğu düşünülüyor.

‘Yüzyılın en büyük müzik anlaşması’

Amerikalı müzisyen Bob Dylan, önceki günlerde aralarında “Blowin’ in the Wind” ve “Knockin’ on Heaven’s Door”ın da olduğu 600 parçasının haklarını Universal Music’e sattı. Anlaşmanın şartları basınla paylaşılmasa da 79 yaşındaki ozanın parçalarının popülerliği ve külliyatın genişliği The New York Times’a göre 300 milyon doların üzerinde bir anlaşmaya işaret ediyor. 60 yıla yakın kariyeri ve Nobel Ödülü’ne değer görülen ilk müzisyen olan Dylan, bugüne dek 125 milyon albüm sattı.

Haberin Devamı

Şirket Dylan gelişmesini “Bu yüzyılın en büyük müzik basma anlaşması ve gelmiş geçmiş en büyük anlaşmalardan biri” olarak tanımladı. Universal Music’in yöneticilerinden Sir Lucian Grainge, “Şarkı yazma sanatının büyük müziğin ana maddesi olduğu açık. Aynı Bob’un bu sanatın en büyük ustalarından biri olduğunun açık olması gibi” dedi.

Dylan, 50’den fazla albüm çıkardı ve yılda yaklaşık 100 konser vererek turnelerine de devam ediyor. Bob Dylan, anlaşmayla ilgili ise henüz bir açıklamada bulunmadı.