Kültür Sanat Zeynep Kaçar, ‘Yalnız’la kazandı

Zeynep Kaçar, ‘Yalnız’la kazandı

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle bu yıl yedincisini düzenlediği 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. Roman dalındaki ödüle, “Yalnız” isimli romanıyla Zeynep Kaçar, şiir dalındaki ödüle ise “Güneş Kalır Bir Başına” isimli kitabıyla Ömer Erdem değer görüldü.

Zeynep Kaçar, ‘Yalnız’la kazandı

İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü “Kanat Koparmaca” kitabıyla Zekiye Yaldız’ın olurken, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü kategorisinde ise bu yıl seçici kurul tarafından ödüle lâyık eser bulunamadı. Kazanan şair ve yazarlara ödülleri 21 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ile takdim edilecek.

Haberin Devamı

Everest Yayınları’nın 2006 yılında yeni yazarlar ve metinler keşfetmek amacıyla başlattığı İlk Roman Yarışması’nın bu yılki kazananı ise “Geceden Beri” adlı dosyasıyla Elif Demirel oldu. Jüri ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: “Batıl ile aklı, masal ile gerçeği, geçmiş ile bugünü güçlü imgelerle yoğuran, günümüz insanının kaygılarına, sırlarına ve karanlık yanlarına büyülü gerçekçiliğin penceresinden aynalar tutan ve her bir aynasını çiçeklerle bezeyen özgün bir roman. Yazar, doğaya ve insana saygılı anlatısı, güçlü dili ve sıradan olanı sıradışı kılma becerisiyle bu ödüle layık bulunmuştur.”