Kültür Sanat Zeynep’in kaderi değişiyor

Zeynep’in kaderi değişiyor

20.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Altın Koza’nın En İyi Filmi Ahmet Necdet Çupur’un özgürleşmeye çalışan Mahmut ve Zeynep’i belgelediği “Yaramaz Çocuklar” seçildi

Zeynep’in kaderi değişiyor

 KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Bu yıl 28’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde kazananlar belli oldu. En İyi Film Ödülü’nü Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” aldı. Çupur’un 20 yıl sonra aile evine dönüp geleneklerin kıskacından kurtulmak için ebeveynleriyle çatışan ve özgürleşmeye çalışan kardeşleri Mahmut ve Zeynep’i belgelediği film bağnazlıkla yüzleşmenin, Türkiye’deki kadın hakları mücadelesinin, kız çocukların eğitim hakkı ve özgürleşme çabasının hikâyesi. Çupur, Milliyet’e verdiği söyleşide “Zeynep’in bilinçlenmesini ne annesi babası ne fabrikadakiler ne de öğretmenler istiyor” demişti. Film ayrıca En İyi Kurgu (Mathilde Van De Moortel, Elif Uluengin, Nicolas Suburlatı) ile Özel Mansiyon (Zeynep Çupur) ödüllerinin de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü “Koridor” filmindeki performanslarıyla Emel Göksu ve Ayşe Demirel paylaşırken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “Cemil Şov”le Ozan Çelik aldı.”Koridor” festivalden En İyi Görüntü Yönetmeni (İlker Berke) ile En İyi Sanat Yönetmeni (Ö. Devrim Ünal)ödülleriyle döndü. “Cemil Şov” ise Taner Yücel’e En İyi Müzik Ödülü’nü getirdi.

En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi ise “Bir Nefes Daha”yla Nisan Dağ oldu. “Bir Nefes Daha”, En İyi Senaryo, Film-Yön En İyi Yönetmen ödüllerinin yanı sıra Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nü Oktay Çubuk’a, Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü Hayal Köseoğlu’na ve Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Eren Çiğdem’e getirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz Güney ile SİYAD’ın Cüneyt Cebenoyan anısına verdiği ödüller “Zin ve Ali’nin Hikâyesi”yle Mehmet Ali Konar’a giderken Adana İzleyici Ödülü’nü “Sen Ben Lenin”le Tufan Taştan, Kadir Beycioğlu Jüri Özel Ödülü’nü “Dermansız” kazandı. Yardımcı Rolde En İyi Kadın ise “Lacivert Gece”yle Aslı Bankoğlu seçildi.