Kültür Sanat ‘Zühre’ tüm kadınlara sesleniyor

‘Zühre’ tüm kadınlara sesleniyor

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas 1948, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mart ayı boyunca “Zühre” projesi kapsamında kadın sanatçılar odağında; filmler, söyleşiler, atölyeler ve performanslara ev sahipliği yapacak.

‘Zühre’ tüm kadınlara sesleniyor

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - 5-6 Mart tarihlerinde gerçekleşecek, MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi’nde “Lübnan Semaları”, “Titane” ve “Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız” filmleri Atlas 1948 perdesinde gösterimde olacak. Başka Sinema ile Yerli Yönetmenler Seçkisi 25-26-27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Azra Deniz Okyay’ın “Hayaletler”, Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Görkem Yeltan’ın “Yemekteydik ve Karar Verdim” ile Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” filmleri izlenebilecek. Programda ayrıca belirli seanslar sonrasında oyuncu, yönetmen ve yapımcılar ile söyleşiler gerçekleştirilecek. 9-11 Mart tarihleri arasında Canlı Süreç Atölyeleri düzenlenirken, 12-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yuvarlak Masa Toplantıları’nda tiyatrodan plastik sanatlara, fotoğraftan illüstrasyona kadar sanatın birçok farklı disiplininde başarı kazanmış kadınlar, konuşmacı olacak. 16-20 Mart tarihleri arasında İstanbul Sinema Müzesi, bağımsız kadın sanatçıların performanslarına da ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, Atlas 1948’de 31 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan Açık Çağrı: Solo Performans gösterimiyle sona erecek. Tüm etkinliklerin biletli olacağı “Zühre” programının takvimi @istanbulsinemamuzesi veya @atlas.1948 Instagram hesaplarından takip edilebilir. 

Haberin Devamı

Yeşim Ustaoğlu anlatacak

MUBI ve Senaryo Stüdyosu iş birliğiyle, Pelin Batu moderatörlüğünde düzenlenen Senaryo Stüdyosu Buluşmaları’nın üçüncüsü, 9 Mart Çarşamba günü saat 21.30’da Yeşim Ustaoğlu’nu konuk edecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek sohbette Ustaoğlu katılımcılara “Güneşe Yolculuk” filminin yaratım ile yapım süreçlerini anlatacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Kayıt yaptıramayan izleyiciler ise Senaryo Stüdyosu’nun YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarından bu özel sohbeti canlı izleyebilecek.