Gündem Kumarbazların şifresi: Gelin arabası yola çıktı

Kumarbazların şifresi: Gelin arabası yola çıktı

19.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da 6 ayda 42. kez tombala baskını yapılan Güven Parti elemanlarının polise yakalanmamak için operasyona çıkan polisi takibe aldığı ve baskını “Gelin arabası yola çıktı, misafirleri alın” şifresi ile bildirdiği ortaya çıktı. Ancak takibi fark eden polisin partilileri atlatarak bir başka ekiple suçüstü baskın yaptığı ortaya çıktı.

Kumarbazların şifresi: Gelin arabası yola çıktı


Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığı’nda yine tombala oynatıldığı ihbarı alarak 42. kez operasyon yapmak için hazırlık başlattı. Ahlak Büro Amirliği kendi binalarında daha önce takip edildiği için bu kez operasyonu emniyet müdürlüğü binasında planlayıp operasyona buradan çıkmak için plan yaptı.
Polisi takibe aldılar
Ancak tombala oynatırken yakalanmamak için Güven Parti elemanları da polisi takibe aldı. Polisin kendi binasından çıkmayacağını fark eden tombalacılar emniyet müdürlüğü binası ara sokaklarına da elemanlarını otoparkta çalışan eleman olarak yerleştirdi. Bu sayede partililer polis operasyona çıkarken telefonla haber verecekti. Ancak polis, tam operasyona çıkarken bu durumu fark edip elemanı kıskıvrak yakaladı.
Yakalanan şahıs ahlak polislerini tanıdığını bu nedenle emniyetin karşısında bekleyerek polisler çıktığında hemen telefonda partiyi arayıp, “Gelin arabası yola çıktı, misafirleri alın” diye haber verdiklerini itiraf etti. Bunun üzerine polis, operasyon için mekan ve zaman değiştirerek düğmeye bastı. Tombala oynayanlar ise gözcüden telefon gelmeyince tombala oynamaya devam ederken şok baskın yedi. Yapılan 42. operasyonda 110 kişiye Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası kesildi. Son altı ayda yapılan operasyonlarda toplam 1 milyon 250 bin lira ceza kesildi. Parti başkanıyla birlikte 10 kişiye adli işlem başlatıldı.