Ankara Kur'an-I Kerim Ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması

Kur'an-I Kerim Ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması

19.08.2017 - 17:15 | Son Güncellenme:

Antalya'da, kızlarda il birincisi olan Ahmet Tuncer Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Yılmaz ödüllendirildi

Kuran-I Kerim Ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması

ANTALYA (AA) - Gazipaşa Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması'nda Gazipaşa ilçesini temsil eden ve kızlarda birinci olan Merve Yılmaz’ı ödüllendirdi.

Haberin Devamı

İçinde bin lira olan zarfı Yılmaz'a takdim eden Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet Tuncer Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Merve'nin 15 Ağustos'ta düzenlenen yarışmada tüm soruları doğru yanıtladığını söyledi.

Yılmaz'ın, anne ve babası ile Kur'an kursu öğreticisi Zeynep Duygu Sönmez'i tebrik eden Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen bu yarışmanın amacı, Kur'an kurslarına katılımı artırmak, Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye ve Kur’an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik etmektir. Kur’an kurslarımız bilginin en güzel ve en doğru bir şekilde öğrenildiği mekanlarımızdır. Asıl gayemiz Kur’an kurslarımız vasıtasıyla bildiklerimizi tekrar etmek, yanlış bildiklerimizi düzeltmek ve bilmediklerimizi de en iyi ve en doğru bir şekilde öğrenmektir. Kur'an kurslarımıza gelen, yarışmalara katılan her öğrencimiz bu yarışın galibidir."