Dünya Kurbanların kimlikleri belli oluyor

Kurbanların kimlikleri belli oluyor

15.07.2016 - 15:30 | Son Güncellenme:

Fransa'nın Nice kentinde dün gece 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında düzenlenen terör saldırısında ölenlerin kimlikleri açıklanıyor. Yaşamını yitirenler arasında iki ABD, üç Alman, üç İsviçreli, bir Rus, Bir Ukrayna, bir Avustralya ve bir Çek vatandaşı var.

Kurbanların kimlikleri belli oluyor

Fransa'nın Nice kentinde ülkenin en önemli ulusal bayramı olan Bastille Günü kutlamaları sırasında, patlayıcı ve mühimmat yüklü bir kamyon havai fişek gösterilerini izleyenlerin arasına daldı. Saldırıda en az 10'u çocuk olmak üzere 84 kişi hayatını kaybetti. Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), saldırılarda ölen ve yaralanan yabancıların kimlikleri ile ilgili çalışmalara destek vermek için Nice'e bir ekip gönderdi.

Haberin Devamı

Saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Kutlamaların yapıldığı alana kamyonla giren saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezerek öldürdüğü belirtildi. New York Times'ın haberine göre Bouhlel'in ezerek öldürdüğü ilk kişiler, Müslüman bir kadın ve kimliği belirlenemeyen bir erkek oldu.

ÖLEN RUS VATANDAŞININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Nice’deki saldırıda ölen Rus vatandaşının Moskova Finans Üniversitesi’nin öğrencisi Viktoriya Savçenko olduğu açıklandı. Üniversiteden yapılan açıklamada “Nice’deki saldırıda İşletme Fakültesi 4. sınıfta öğrencimiz Viktoriya Savçenko hayatını kaybetmiştir. Yaralanan arkadaşı ve yine öğrencimiz olan Polina Serebryannikova da hastanede tedavi görmektedir” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Savçenko'nun 21 yaşındaki arkadaşı Polina Serebryannikova ise genç kadının ölümüne saniye saniye tanık oldu. Serebryannikova, "Arkadaşımla kordonda yürüyorduk. Bir kamyonun garip bir şekilde geldiğini gördük. Arkadaşıma çarptı. Ben hastaneye kaldırıldım. Bir ayağımdaki parmaklar kırıldı. Bacağım şişti" dedi.

SALDIRIDA İKİ ABD VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Nice saldırısında iki ABD vatandaşının hayatını kaybettiği belirlendi. Ailenin verdiği bilgiye göre, ölen ABD vatandaşlarının adı Sean Copeland ve 11 yaşındaki oğlu Brodie Copeland. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de saldırıda iki ABD vatandaşının öldüğü bilgisini doğruladı.

HAYATINI KAYBEDENLERDEN EN AZ 10'U ÇOCUK

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, hayatını kaybeden 84 kişiden en az 10’unun çocuk olduğunu açıkladı. Hastane kaynakları da tedavi altına alınan yaralılardan en az 50’sinin çocuk olduğu bilgisini paylaştı.

ÖLENLER ARASINDA BİR UKRAYNA VATANDAŞI DA VAR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Nice saldırısında ölenler arasında bir Ukrayna vatandaşının olduğunu açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Klimkin “Saldırıda bir Ukrayna vatandaşı hayatını kaybetti, biri de yaralandı. Başsağlığı diliyorum. Konsolosluk görevlilerimiz konuyla ilgili Fransız yetkililerle kesintisiz olarak çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar