Kayseri "Küresel Emperyalizme Karşı Son Kale Türkiye" Paneli

"Küresel Emperyalizme Karşı Son Kale Türkiye" Paneli

16.04.2018 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Küresel Emperyalizme Karşı Son Kale Türkiye Paneli

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Medeniyetin Burçları Derneği, Medeniyet Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Merkezi (MESBAM), Türk Dünyası Öğrenciler Birliği ile Horizon Afrika Derneği işbirliği ile "Küresel Emperyalizme Karşı Son Kale Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Medeniyetin Burçları Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş yaptı.

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun, programda yaptığı konuşmada dernek bünyesinde 100'e yakın ülkeden öğrencilerin bir arada olduğunu ve öğrencilerin eğitim hayatları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.

Yeni Şafak Yazarı Faruk Aksoy ise Medeniyetin Burçları Derneği'nin Kayseri'de dünyanın mazlum milletlerinden öğrencilere kol kanat geren bir sivil inisiyatif olduğunu belirtti.

Panelde emperyalizmin tarihçesini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Afrikalı kardeşlerimiz belki de bu memlekette 28 Şubat'ta, 12 Eylül'de nasıl bir medya vardı onu görmek, anlamak ve kendi ülkelerinde kıyas yapabilmek için buradalar. Bu çok önemli. Emperyalizmin en önemli gücü hiç tartışmasız medyadır. Medyanın dışında bu kadar ağır ve baskın etkileme mümkün değil olmaz. 28 Şubat bir medya müdahalesidir."

Haberin Devamı

Panelde İstanbul Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yalçın Yılmaz "Türkiye’de Solun Emperyalizmle imtihanı", Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar "Türk’ün yeniden yükselişi", Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Tacettin Kutay ise "Emperyalizmin dini kökenleri" konulu sunumlar yaptığı bildirildi.

Yazarlar