Gündem Kürtaj için izin bakanlıktan geldi

Kürtaj için izin bakanlıktan geldi

26.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, ayrılmak istediği sevgilisi Gökhan A.’nın tüfekli saldırısında sol kolundan yaralanan 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu’nun tedavisi sürüyor. Aynı saldırıda annesi ölen genç kadının, 2 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine yeterli tedavisinin yapılamadığı, kürtaj için de bebeğin babasının izninin istendiği ileri sürüldü. Olayın ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan kürtaj izni geldi.

Kürtaj için izin bakanlıktan geldi


8 Şubat’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre Gökhan A. kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Ayşe Kocaoğlu ve annesi Şule Kocaoğlu ile tartıştı. Gökhan A. 5 aydır birlikte olduğu genç kadını ikna edemeyince dehşet saçtı.
Annesi kurtarılamadı
Öfkeli sevgili, Ayşe Kocaoğlu’nu av tüfeğiyle sol omuzundan, kaçmaya çalışan annesini de sırtından vurdu ve kaçtı. Hastaneye kaldırılan Şule Kocaoğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ayşe Kocaoğlu ise İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.
Genç kadına, karnında bebeği olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediği ileri sürülürken, kolundaki iltihap yayılan Kocaoğlu, kolunu kaybetmeyle karşı karşıya kaldı. Olayın ortaya çıkması üzerine bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, kürtajın yapılacağını bildirdi. Olayın
ardından gözaltına alınan Gökhan A.
tutuklandı.