Gündem Kurtarıldılar ama ceza yolda!

Kurtarıldılar ama ceza yolda!

05.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’de dağda mahsur kalan gençler kurtarıldı ancak internet üzerinden paylaştıkları fotoğraflar tepki çekti. Paylaşımlarda gençlerin tüm uyarılara rağmen yaylalara çıktığı anlaşılıyor

Kurtarıldılar ama ceza yolda

Rize’nin Gito Yaylası’nda mahsur kalan 8 gencin 24 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından gençlerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştığı bazı fotoğraflar tepkilere neden oldu.

Maceraya davet
Paylaşılan kurtarma öncesi ve sonrası fotoğraflarda gençlerin tüm uyarılara rağmen eğlence amaçlı yaylalara çıktığı düşüncesi ortaya çıktı. Mahsur kalan gençlerden bir tanesi tarafından paylaşılan fotoğrafta diğer arkadaşlarını off-road yapmak için hazırlık yapmaları konusunda davette bulunduğu, bir diğer paylaşımda ise mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için hareket ettikleri belirtiliyor.
Bilindiği gibi off-road aracıyla mahsur kalan üç genci kurtarmak için başka bir off-road aracı ile yola çıkan 5 genç de mahsur kalmıştı. 5 genç 10 saat, diğer 3 genç ise 24 saat süren bir çalışmayla kurtarılmışlardı.
Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, ilgili kurumlar tarafından yapılan ikazların bazı vatandaşlar tarafından dikkate alınmadığını belirtti.
Avcı, ayrıca her yıl benzer durumların yaşandığını hatırlatarak konuyla ilgili olarak cezai yaptırım uygulanmasını tartışmaya açtı. Avcı açıklamasında, “Yaşadığımız bu olaylardan sonra bazı şeyleri değerlendirmemiz şart oldu. Belki bu gençlerimiz bir adrenalin yaşamak için dağlara çıktılar. Arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre dağlara çıkmadan önce bu tip düşüncelerini sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşmışlar. Ama ne yazık ki idaremiz çalışanlarının hayatlarını da riske attılar. Her şeye rağmen arkadaşlarımız o zor şartlarda bu kurtarmayı gerçekleştirdiler. Bu konuyla ilgili radikal kararlar alacağız.”

‘Devlete maliyeti var’
Öte yandan Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl de yaptığı açıklamada, “Her zevkin bir maliyeti olması gerekiyor. Gençlerimiz dağa birazda eğlenmek için çıkmışlar. Karda safari yapmak istemişler. Bunlar kurtarıldı. Bunun bir cezai karşılığı olması gerekiyor. Çünkü devlete büyük bir maliyeti oldu. Diğer taraftan hizmet bekleyen köylerimize hizmet gitmesi aksadı” ifadelerini kullandı.