Gündem Kurtulmuş’tan ‘MESAM’ açıklaması

Kurtulmuş’tan ‘MESAM’ açıklaması

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TRT Haber’de yayımlanan Basın Kartı Programı’nda gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş’tan ‘MESAM’ açıklaması

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kurulundaki değişiklikler için de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, kendilerinin herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

3 ay sonra kongre

Arif Sağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu işten el çektirilerek, birliğe Kültür Bakanlığı’nın aralarında Yavuz Bingöl ve Coşkun Sabah’ın da bulunduğu bir grup sanatçıyı “kayyum” atadığı iddia edilmişti. Kongrenin yenilenmesi sürecinin yürütülmesi bakımından MESAM’a bakanlık tarafından yasanın vermiş olduğu yetki kullanılarak bir heyet geçici yönetim kurulu olarak tayin edildiğini söyleyen Kurtulmuş, “MESAM 3 ay sonra kongresini yapacak. Kayyum değil, yönetmeyecek orayı. Kongre sürecine götürecek geçici bir yönetim kurulu, aynı şey TÜRSAB’da olmuştu. TÜRSAB’da sonuçta kongreye gidildi. Nihayetinde karar verecek olan meslek kuruluşlarının üyeleridir, biz karar verecek değiliz. Meslek kuruluşları kendi kararlarını verecekler ve MESAM’a bir yeni yönetim seçecekler” dedi.