Kayseri KURUKÖPRÜ SOSYAL TESİSİ’NDE VEDA

KURUKÖPRÜ SOSYAL TESİSİ’NDE VEDA

31.03.2014 - 14:51 | Son Güncellenme:

.

KURUKÖPRÜ SOSYAL TESİSİ’NDE VEDA

Talas’ın 107 yıllık belediye tarihinde üst üste iki kez seçilen tek başkan olan ve 120 ayda 120 ilki gerçekleştiren Başkan Rifat Yıldırım, görevini devretmeden önce Kuruköprü mahallesine yeni yapılan sosyal tesisle mahalleliye veda etti.
İçerisinde aile sağlı merkezinden, muhtarlığa, Kur’an kursundan taziye ve düğün salonları gibi sosyal alanların yer aldığı binanın açılışına başkan yardımcıları, meclis üyesi ve adayları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Tıklım tıklım dolan sosyal tesisin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kuruköprü’nün kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, Talas’ın her mahallesine aynı kalitede modern hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Bugün burada bulunmamızın nedeni doğal olarak bir görevin sona ermesi ile birlikte helallik istemektir. Biz sizleri sevdik, sizlere hep hizmet etmeye çalıştık, inanıyorum ki mahcup etmedik” dedi.
Kendisinin de köy hayatından gelen birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Devamlı sizle-rin yanına geldim, içinizde bulundum ve sofranıza oturdum. Ben de sizler gibi aynı toprakta yaşamış, köy hayatını görmüş ve ortamlarda bulunmuş birisi olarak, benim kendi doğa mekânlarımdan birisiydi burası. Diğer taraftan samimiyetiniz ve sıcaklığınız da bizim için ayrı bir zenginlikti” diye konuştu.
Başkan Yıldırım, Kuruköprü’ye yapılan hizmetleri şöyle anlattı: “Sizlerin ihtiyaçlarını öne çıkardık. Kuruköprü’ye neler yapmalıyız diye araştırdık. Çıkardığımız iş planında özellikle düğün salonuna, sağlık ocağına, muhtarlığa, taziye alanı ve sosyal tesise ihtiyaç olduğunu tespit ettikten sonra böyle bir alanın sizlerin hizmetine sunmaya karar verdik. Nasip bugüneymiş, sizlere hayırlı olsun. Amacımız sizden aldı-ğımız emanetin içini hizmetle doldurup gök kubbede hoş bir seda bırakmak”
Başkan Yıldırım, sıcak ve soğuk asfalt, kaldırım, kilitli parke ve alt yapı çalışmalarının tamamlan-dığını ifade ederek, “Kuruköprü’nün asli işlerini çözdük, bundan sonra makyajı kaldı. Bu görevde olsak ta olmasak ta sizlerin bir kardeşi olarak yanınızda oluruz. Konu Talas olunca bizim bir arada olmamız hepimizin ortak faydası oldu ve inanıyorum ki sizlere en iyi şekilde yansıdı. Bu kadar geniş bir ilçe sınırı-nın içinde Kuruköprü’nün ayrı bir sevgisi ve yeri var. Bu sevgiyi hep birlikte yaşatalım ve barış içinde geleceğe taşıyalım. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum, ailenizle huzur içerisinde Rabbim sizlere hayırlı ömür versin, hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.
Başkan Yıldırım, seçimleri de değerlendirerek şunları söyledi: "Talas'ta gayet hoşgörülü ve nezih bir ortamda seçim gerçekleşti. Siyasi partilerin adayları hazırladıkları projelerle Talas'ın daha da geliş-mesi için gayret gösterdi. 10 yıllık görev süresinde yapılan hizmetlerle Kayseri'nin incisi haline gelen Talas'ın gelinen noktada cazibe merkezi olması ve yaşanabilir bir ilçe olarak büyümesi bizleri gururlan-dıran gelişmelerdendir. Demokratik bir ortamda gerçekleşerek millet iradesinin tecellisi olan bu seçim-lerde belediye başkanlığını kazanan partimizin adayı Mustafa Palancıoğlu'na başarılar dilerken, hizmet çıtasını daha da yukarı çıkararak, devrettiğimiz bayrağı daha ileriye taşıyacaktır. Diğer adaylara da sağ-lıklı uzun ömürler dilerken, bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim. Bu vesileyle seçimlerin başta ilçemiz ve şehrimiz olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum"

Yazarlar