Gündem Kuş cenneti alev alev

Kuş cenneti alev alev

12.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Köyceğiz’deki sazlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Sazlığı saran alevler 2 saatte kontrol altına alınabildi

Kuş cenneti alev alev

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Köyceğiz Gölü’nün sazlık alanında yıldırım düşmesiyle çıkan yangında 1 hektarlık sazlık alan zarar gördü. Gedova Adası ile Eskiköy Mahallesi arasında kalan sazlık alanda, önceki gün saat 19.00 sıralarında başlayan yangına, arazinin bataklık olması nedeniyle karadan müdahale edilemedi. Dalyan Jandarma Komutanlığı’na ait ve Türkiye’de sadece 11 tane bulunan bot ile su sıkılarak alevlere müdahale edildi. Alevler, 2 saat içinde kontrol altına alındı. Çok sayıda kuş türüne evsahipliği yapan sazlıktaki yangın, dün sabah yeniden alevlendi.
Helikopter de katıldı
Ortaca Orman İşletme Şefliği’ne ait 10 kişilik ekip teknelerle alevlere müdahale etti, bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. 5 kişilik jandarma ekibi de söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevler, 3.5 saatte tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.