Cadde Kuşadası'nda İpek Yolu Orkestrası konseri

Kuşadası'nda İpek Yolu Orkestrası konseri

23.10.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi tarafından bu yıl EgeArt Sanat Günleri kapsamında kurulan ve 40 akademisyenden oluşan 'İpek Yolu Orkestrası' ilk konserini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kuşadası'nda verecek.

Kuşadasında İpek Yolu Orkestrası konseri

EgeArt Sanat Günleri için özel olarak kurulan ve ilk konserini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kuşadası'nda verecek olan İpek Yolu Orkestrası'nın koordinatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden Öğretim Görevlisi Gürkan Güleç'in üstleniyor.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr Bilgehan Gültekin, EgeArta özel bir orkestra kurmanın kendileri açısından büyük bir onur olduğunu ve orkestranın uluslararası platforma taşınması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Prof.Dr. Gültekin, orkestrasında 3 profesör, 3 doçent, 5 yardımcı doçent, 18 öğretim görevlisinin yer aldığını ayrıca bir de emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısının olduğunu belirtti.

İpek Yolu orkestrası, 29 Ekim 2018 Pazar günü Kuşadası Belediyesi Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde vereceği konser için hazırlıklarını tamamladı. Konser, Kuşadası İsmail Cem Meydanı'nda yapılacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalıdan da büyük destek alan orkestra, Cumhuriyet Bayramı EgeArt konseri ile sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.