Gündem Kuşadası sele teslim oldu

Kuşadası sele teslim oldu

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaklaşık bir saat süren yağmur Güzelçamlı Deresi’ni taşırdı. Arabalar sel sularına kapılarak sürüklendi

Kuşadası sele teslim oldu

Kuşadası’nda dün sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren yağmur, Güzelçamlı Deresi’nin taşmasına sebep oldu. Dereden taşan sel suları, 10 binanın bodrum katını, 3 oteli ve bir yaşlı bakımevini bastı. Park halindeki 1 minibüs ve kamyonet ile 10 otomobil de sel sularına kapılarak sürüklendi. Yağmur suları Baldere ile Kurudere’nin birleştiği Güzelçamlı Deresi’nde taşkına neden oldu. Cadde ve sokaklar dereye dönerken, alçak kesimlerdeki evler sular altında kaldı. Yağmurla birlikte sel sularının dağdan getirdiği odun, çakıl ve çöpler ise denize kadar ulaştı.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve ASKİ ekipleri, saat 05.30’dan itibaren Güzelçamlı’da temizlik çalışması başlattı. Yollarda 30 santimetreyi bulan çamur deryası oluştu. Zemin kattaki evini su basan emekli polis Osman Taşkın (63), “Kızımın çeyizleri ve tüm eşyalarımız zarar gördü. Yetkilileri aradım ama kaç saattir bizi arayıp soran olmadı” dedi. Güzelçamlı Milli Park Caddesi’ndeki evlerini su basan Selda Thauns da kızıyla birlikte son anda dışarı çıkarak canlarını kurtardıklarını söyledi.

15 kişi kayıp

Öte yandan ilçede 30 kaçağın bulunduğu lastik bot battı. Sahil Güvenlik Suriye uyruklu 15 kaçağı kurtarırken, denizde kaybolan kaçakların bulunması için havadan ve karadan arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kurtarılanlar arasında bulunan bir anne ile 2 yaşındaki çocuğunun hipotermi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.